coronavirus
Varios paseantes caminan en las inmediaciones al cauce del río en Valencia. / FOTO: EFE

Espanya arranca hui la segona setmana de la nova normalitat després de la crisi del coronavirus. Set dies en què s’han detectat 1.915 nous positius, una xifra major a la de l’última setmana de desescalada.

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, del 15 al 21 de juny es van detectar 1.862 contagis. Això suposa un 2,7% més de casos respecte a la recta final del confinament. Les xifres preocupen i l’amenaça d’una possible segona ona de la pandèmia està ací igual que està succeint en altres parts del món.

Mentre que països com els Estats Units encara no han aconseguit l’anhelada corba, uns altres com la Xina, Alemanya o Portugal que semblaven haver vençut a la pandèmia han tornat a recaure. No obstant això, cap d’aquests països ha arribat als valors d’abans i es tracten de brots específics.

En el cas d’Espanya la setmana passada es van registrar un total de 12 de rebrots. La província de Huesca va ser de les més perjudicades portant de nou a tres de les seues comarques fins a la Fase 2. A Andalusia per la seua part hi ha deu focus registrats, els més importants a Màlaga amb 97 contagis.

MÉS POSITIUS A RAFELBUNYOL

La Comunitat Valenciana és una de les zones d’Espanya amb un d’aqueixos brots. Es tracta de una empresa de càrnies de Rafelbunyol on fa una setmana es van detectar 6 contagis entre els seus més de 500 empleats. Ahir la xifra va augmentar i es van comptabilitzar 7 nous positius, tots d’ells asintomáticos.

Malgrat el brot, a nivell global es pot afirmar que les dades de nous casos han millorat en la Comunitat. En l’última setmana de la Fase 3 (15-21 de juny), la Conselleria de Sanitat va detectar 75 nous positius. Hui dia la xifra és menor i en la primera setmana de nova normalitat han sigut 60 contagiats.

Les xifres també milloren pel que fa al nombre de víctimes. Si en el final de la desescalada es van comptabilitzar 9, aquesta última setmana parlem de 5 morts. Amb tots ells són ja 1.473 persones les que han perdut la vida a causa del coronavirus en la Comunitat.