San

La Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València va iniciar este dilluns els treballs d’adequació dels trams de carril bici del Carrer de Sant Vicent -entre la Plaça de Sant Agustí i la Plaça d’Espanya- i Porta de la Mar -entre el Carrer del Justícia i el Carrer del General Palanca- que van quedar sense completar després de la rescissió del contracte a l’empresa que va resultar adjudicatària per a realitzar els mateixos a principis del passat any.

La part més cridanera de l’operació, no obstant això, és la que acompanya al tram de carril bici de Sant Vicent, atés que com estava previst l’actuació suposa l’ampliació de l’espai per als vianants en esta via amb tant de trànsit caminant. La mateixa, fins que s’execute de manera definitiva, s’està realitzant amb una actuació blana, que inclou bancs, pintura i testos, el contingut de la qual ha sigut aportat per la delegació de Parcs i Jardins.

“El nostre objectiu prioritari és afavorir la mobilitat per als vianants i esta actuació no era una excepció”, va apuntar el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, qui ha subratllat que “pocs punts com este tram del Carrer de Sant Vicent exemplifiquen tan bé la subordinació a la que s’ha sotmès durant anys al vianant en la ciutat respecte als vehicles de motor”.

Nou carril bici del carrer Sant Vicent que completarà l’Anell Ciclista.

Per eixe motiu des de l’Àrea de Mobilitat es va explicar que l’operació en este tram de Sant Vicent no solament actua ampliant l’espai per als vianants, amb el nou espai assenyalat en verd, equipat amb bancs i jardineres i protegit pel carril bici, sinó que també crea noves places de càrrega i descàrrega i aparcaments per a moto en calçada, de cara al fet que l’espai per als vianants existent, les voreres, siguen d’ús exclusivament per a vianants.

Amb les noves places de càrrega i descàrrega i d’ús diari per a motocicletes i compartit en horari nocturn al costat de la vorera est de Sant Vicent, les voreres de tots dos costats del carrer quedaran alliberades d’aparcament de motocicletes, que hauran d’aparcar exclusivament en les places delimitades a este efecte en calçada, i per a ús exclusiu de vianants. De la mateixa manera, també es baixaran a calçada dos contenidors en la vorera est, mentre que els de la vorera situada al costat del carril bici s’han ressituat prop dels carrers transversals per a permetre als camions la seua recollida sense haver d’envair-ho.

D’esta manera en el Carrer de Sant Vicent s’ha adequat la connexió entre l’Anell Ciclista –al pas per la Plaça de Sant Agustí- i la Plaça d’Espanya, on, de moment, el carril bici no disposa de continuïtat segregada, havent de fer-ho qui desitge continuar circulant amb bici per calçada en el sentit del trànsit. No obstant això, a finals d’enguany i principis de l’any següent hi ha previst que s’execute el carril bici de la Gran Via de Ferran el Catòlic, que podrà connectar este punt cap al nord de la ciutat, a l’espera de la nova adjudicació del projecte que connectarà Sant Vicent amb l’Avinguda del Cid.

Porta de la Mar, ja en funcionament

Quant a Porta de la Mar, esta setmana ja s’ha obert el tram de carril bici que dóna continuïtat al Carrer del Justícia i el Pont de l’Exposició. Porta de la Mar queda connectada amb bici, d’aquesta forma, tant amb Navarro Reverter com amb l’Anell Ciclista per Colom i cap a Benimaclet pel Pont de l’Exposició.