El suicidio adolescente se cuela en la Selectividad valenciana
Alumnos estudiando para la Selectividad/Universidad Politécnica de Valencia

Un total de 22.511 estudiants de la Comunitat Valenciana coneixeran aquest divendres les notes de Selectivitat 2022. Els resultats de la convocatòria ordinària començaran a estar disponibles a partir de les 13.00 hores.

Per a consultar-ho s’haurà d’accedir a la pàgina web de la universitat on s’hagen realitzat les proves d’accés o en AppWeb. En aquest portal l’estudiant haurà d’accedir amb el seu usuari i clau proporcionats per la Conselleria d’Educació.

Els exàmens de l’EVAU 2022 s’han vist embolicats, com quasi tots els anys, en polèmiques. La primera queixa va arribar amb l’examen d’Història d’Espanya, que va sorprendre els estudiants amb preguntes sobre la Transició i Joan Carles I. Així mateix, l’examen de Matemàtiques Aplicades també ha rebut crítiques per part de l’alumnat. Aquests assenyalaven la complexitat dels enunciats.

A tot això, se li afig l’error informàtic que va provocar que aquest dimecres a la vesprada alguns centres pogueren accedir a les notes abans d’hora. Una incidència que sembla que només va afectar a determinats instituts de la província de València.

Què fer després de conèixer les notes de Selectivitat?

El següent pas una vegada es tinguen les notes de Selectivitat és preinscriure’s en el grau que cada estudiant vulga cursar. La Conselleria ha publicat que del 20 de juny al 8 de juliol és el temps que hi haurà per a realitzar la preinscripció universitària per al curs 2022-2023.

En la Comunitat Valenciana s’ofereix la possibilitat d’emplenar fins a 20 graus universitaris que s’impartisquen en l’autonomia. És molt important l’ordre en el qual se sol·liciten els graus a causa del funcionament de les llistes d’espera.

Fins que no es tanque la prescripció no es podrà saber en quina universitat has sigut acceptat. No obstant això, mirant les notes de tall d’anys anteriors es pot intuir les possibilitats d’accés.