La Noche de Cadena 100 va celebrar aquest dissabte 23 de març, una nova edició a benefici de Manos Unidas, l’ONG que lluita contra la fam i la pobresa en el món i que enguany compleix 60 anys. Un concert en el qual any rere any es donen cita les veus més rellevants del panorama musical del moment i que s’ha convertit en cita de referència per als amants del pop.

Així, en el més alt de la seua carrera, Manuel Carrasco i Vanesa Martín, van triar La Nit de Cadena 100 per a actuar en directe per primera vegada després de finalitzar l’enregistrament dels seus nous i esperats treballs. Però a més, La Noche de Cadena 100 va rebre també en l’escenari a grans artistes internacionals. Des d’estreles consolidades com la italiana Laura Pausini o l’argentí Diego Torres, a la jove banda colombiana que més està donant que parlar, Morat, i el recent guanyador del Brit a l’artista revelació, Tom Walker, passant per Marco Mengoni o Biagio Antonaci.

Ana Guerra en La Noche de Cadena 100.

Al costat d’ells, les dues artistes canàries més populars de la nostra música, Rosana i AnaGuerra; la revelació de la temporada, Marta Soto; el grup que revoluciona a les fans, Taburete; i un duo de dos grans artistes que es reuneixen després de 10 anys per a oferir-nos nous moments estel·lars, Carlos Baute i Marta Sánchez.

Tots ells van passar per l’escenari que CADENA 100 disposat en el Palacio de los Deportes de la Comunitat de Madrid, en una nit solidària inoblidable i plena de sorpreses. Tres hores de la millor música en directe per a contribuir com cada any a una causa solidària liderada per Manos Unidas i que en esta ocasió ens trasllada al Senegal.

Laura Pausini durant la seua actuació en solitari en l’escenari del Wizink Center.

El projecte solidari per l’educació dels xiquets de Shanghé

En aquesta ocasió el concert recaptarà fons per a millorar les infraestructures i la qualitat educativa en una escola de primària en Shanghé, un xicotet poble situat a 80 km de la capital del Senegal. Fa alguns mesos, Javi Nieves i Mar Amate, presentadors del programa ¡Buenos Días, Javi i Mar!, van viatjar a Shanghé acompanyats per Rosana per a conèixer de primera mà les necessitats dels xiquets i xiquetes del lloc i el projecte impulsat per la germana Hortensia, (coneguda com Hortensia la pocera), una espanyola que porta els últims 50 anys de la seua vida dedicada a construir pous per a acostar l’aigua als habitants de la regió i, al seu torn, aconseguir que els xiquets del seu col·legi puguen continuar rebent una educació durant tota l’etapa d’escolarització.

Manos Unidas va respondre a la trucada de Sor Hortensia per a garantir l’educació dels xiquets i xiquetes de Shanghé. En acabar el projecte, s’haurà dotat a l’escola de dues aules, un bloc administratiu i una cantina/menjador perquè els xiquets, de 6 i 10 anys, puguen menjar al migdia en el col·legi, evitant que hagen de recórrer grans distàncies per a això o que es queden sense menjar. Així podran realitzar els seus estudis en millors condicions. La construcció del bloc de dues aules, el bloc administratiu i el menjador contribuirà a millorar les condicions d’aprenentatge dels xiquets, d’acord amb els plans del govern senegalès de promoure l’educació com a base del desenvolupament.

Harry Potter vuelve al cine

Clint Eastwood se despide de la gran pantalla