Sanidad estudia dos opciones que permitirían salir a la calle durante la cuarentena
Illa evita aclarar por qué el Gobierno difundió normas entre ministerios para evitar contagios antes que a la población El ministro de Sanidad, Salvador Illa, comparece en rueda de prensa en La Moncloa para informar sobre la evolución de la pandemia del coronavirus en España. 6 de abril de 2020. - POOL MONCLOA / BORJA PUIG DE LA BELLACASA

Eixir a passejar per la ciutat és una de les activitats que està prohibida a Espanya des de l’execució de l’Estat d’Alarma. Països com Bèlgica si que han apostat per aquesta mesura assegurant la seua eficàcia per a portar millor la quarentena. A més, a Itàlia els xiquets ja poden eixir a passejar encara que la mesura ha alçat molta controvèrsia al país.

Ara el Govern d’Espanya també es planteja introduir aquesta mesura que permetria als menors eixir al carrer per breus períodes de temps. Segons el ministre de SanitatSalvador Illa, l’Executiu analitzarà aquesta possibilitat. No obstant això, Illa ha declarat que de moment no hi ha gens decidit.

“Ho decidirem amb molta prudència, insistisc. Sobre la base d’evidències científiques, sempre. Sempre respectant drets i llibertats, i anticipant futurs escenaris”, ha assenyalat el responsable de Sanitat.

EIXIR A FER ESPORT, UNA ALTRA OPCIÓ EN ESTUDI

A aquesta mesura se li sumaria una altra: la possibilitat d’eixir a fer esport. Aquesta opció sí que ha estat permesa en estats com França, Itàlia o Bèlgica durant la seua quarentena. A Espanya de moment no està permès però podria ser una realitat pròximament si les xifres de contagis per coronavirus acompanyen i es redueixen els casos.

“No em compromet al fet que es porten a la pràctica, però ho estem estudiant. Són dos de les coses que cal considerar en funció de com evolucione l’epidèmia aquesta setmana i la setmana que ve, juntament amb les dades que anem tenint”, ha sentenciat Illa.