Una niña herida al quedar atrapada en el incendio de una vivienda de Valencia
Interior de la vivienda incendiada en la

Una xiqueta de 9 anys ha resultat ferida de gravetat en el incendi d’un habitatge a València. El foc es va originar el dimarts a la vesprada en la cuina d’un 7º pis de la Plaça Regino Mes, en el districte de Benicalap.

Fins al lloc del sinistre es van desplaçar sis dotacions de bombers de Parc Sud, Oest i Campanar; diverses patrulles de la Policia Local; una de Policia de la Generalitat; i un Servei d’Assistència Mèdica d’Urgències (SAMU).

En arribar a l’habitatge incendiat, les flames s’havien estès a l’exterior de la fachada. Per això, els bombers van haver de començar les labors d’extinció des del carrer. Va ser en arribar a l’interior del pis quan van localitzar a la menor inconscient a la porta d’una de les habitacions.

La xicoteta havia quedat atrapada en l’incendi i va ser rescatada immediatament amb una parada cardíaca. Ja en una zona segura, els serveis sanitaris van procedir a la reanimació de la menor que va ser traslladada d’urgències a l’Hospital La Fe.

A més, segons han informat va haver-hi un segon rescat a un senyor de 63 anys. L’home era l’avi de la xiqueta i va ser atès per inhalació de fum. Després d’estabilitzar-li, una ambulància del Servei Vital Bàsic (SVB) va traslladar al ferit al mateix centre hospitalari.

LA POLICIA NACIONAL INVESTIGA L’INCENDI

D’altra banda, l’equip de Bombers de l’Ajuntament de València es va fer càrrec de una dona que presentava una crisi d’ansietat. Aquesta no va requerir d’hospitalització, no obstant això, la xiqueta i el seu avi presenten un “pronòstic reservat”.

No va ser fins a les 20.00 hores quan els serveis d’emergències van donar l’incendi per controlat. Encara es desconeixen les causes del sinistre que estan sent investigat per la Policia Nacional.