Casi la mitad de la provincia de Castellón y un tercio de la de Valencia siguen cubiertas por la nieve

L’interior de la Comunitat Valenciana continua hui dia tenyit de blanc. Les baixes temperatures registrades durant les últimes jornades arribant a valors negatius han propiciat que el mantell de neu continue intacte en part del territori.

No obstant això, les autoritats han tornat a demanar a la ciutadania evitar desplaçaments. La Delegació del Govern ha instat als valencians no realitzar viatges innecessaris en les pròximes jornades.

L’anomenada a la responsabilitat individual i col·lectiva es realitza després de comprovar que el passat cap de setmana la mobilitat en vehicles privats es va multiplicar. Aquest fet va dificultar les labors dels serveis de neteja de carreteres o emergències que treballaven per a recuperar la normalitat després del pas de la tempesta Filomena per la geografia valenciana. Només en l’A-3, sentit Madrid, es van arribar a registrar retencions de més de 10 quilòmetres per la multitud de vehicles desplaçats.

A més, la Delegació recorda que el 7 de gener van entrar en vigor les noves restriccions sanitàries. Això comporta el confinament de prop d’una trentena de municipis segons l’últim decret de la Generalitat. Per això, la Delegació adverteix que totes les persones que acudisquen a ciutats confinades seran sancionades. A més, es reforçarà la vigilància en la zona comercial d’Alfafar on es troba Ikea.

Una ola de frío extremo azota Valencia: consulta los días más fríos de esta semana
Desenes de cotxes travessen la localitat de Barraques durant el cap de setmana. / Diputació Castelló

MULTES PER APARCAR EN LA CARRETERA PER A VEURE LA NEU

Tal com ha informat la Guàrdia Civil, les majors dificultats en les quals van haver d’intervenir es van registrar el cap de setmana, especialment el diumenge, pels desplaçaments de nombrosos vehicles a poblacions de l’interior per a gaudir de la neu acumulada. Aquest fet va provocar el col·lapse de vies i d’accessos a poblacions i van entorpir les tasques de neteja i auxili.

Només en Castelló es van registrar 223 actuacions i 1.162 auxilis per part de la Guàrdia Civil. A més, es van formular 420 denúncies per incomplir el Reglament General de Circulació. La majoria va ser per estacionaments indeguts en vials per a veure la neu.