nacimientos de ríos

Els naixements de rius s’amaguen entre paisatges meravellosos. Quan arriba el cap de setmana, és moment de gaudir del bon temps i dels preciosos paratges amb els quals compta la Comunitat Valenciana.

Si estàs buscant realitzar una ruta interessant i diferent aquest cap de setmana, et recomanem els 5 naixements de rius que no has de perdre’t en la Comunitat.

Naixement del Riu Túria

 

Arranquem la visita amb el riu de la ciutat de València, el Túria, que naix a uns pocs quilòmetres de distància de la Comunitat, concretament en la Serra d’Albarrasí, a Terol. En la localitat de Guadalaviar, un dels llocs més bonics d’Espanya.

Naixement del Riu Palància

El Riu Palància és el més característic de Castelló. El seu naixement es troba entre les localitats de Bejís i del Toro. Naix en el congost de l’estret del Cascajar, en un entorn de muntanya impressionant replet de boscos, amb cims que sobrepassen els 1.400 metres d’altura.

Naixement del Riu Túejar

 

El Naixement del Riu Tuéjar (Paratge Natural)  es troba situat en els contraforts del massís de Javalambre i per tant, en un dels territoris més agrestos de la província de València.

El naixement del riu Tuéjar es produeix gràcies a l’aportació d’un gran brollador i a les aigües que recull, molt a prop ja dels límits amb la província de Terol, de les rambles de Arquela i de Ahíllas.

Naixement del Riu Clarià

 

El riu Clariano es forma a Bocairent, té una longitud de 40 km, pertany a la conca hidrogràfica del Xúquer i desemboca en el riu Albaida.

El seu recorregut el porta a Ontinyent on forma el paratge del Pou Clar; des d’allí es dirigeix a Aielo de Malferit fins a arribar a Montaverner on conflueix amb el riu Albaida, afluent del Xúquer.

Naixement del Riu Vinalopó

https://www.instagram.com/p/Bqs4Vk1nR0l/?utm_source=ig_web_copy_link

 

El naixement del riu Vinalopó es troba situat en la Serra de Mariola. Un conjunt de formacions muntanyenques caracteritzat per unes 17.000 hectàrees. El riu Vinalopó limita amb localitats com Alcoi, Concentaina, Muro, Banyeres i Bocairent.

Aquest lloc únic compta amb algunes de les rutes més atractives de tota la geografia.