músicos en Mestalla tocarán al unísono

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) intentarà batre dissabte que ve 26 de maig en el camp de futbol de Mestalla (València CF) fins a 14 Guinness World Records relacionats amb la música. Aquest esdeveniment, que forma part de les activitats programades per la FSMCV per a commemorar la seua 50è aniversari, s’ha configurat com un dels de major envergadura en l’àmbit musical de la Comunitat Valenciana de tota la història i en ell està previst que participen al voltant de 20.000 músics.

En la trobada intervindrà el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, i està prevista la del president de la Generalitat, Ximo Puig.

“L’acte del dissabte és un homenatge als músics de la Comunitat. Volem reconèixer a tots els músics de les nostres Societats Musicals el seu treball, tenacitat i estudi constant. També donar rellevància a les persones que dirigeixen i que componen música per a les nostres unitats artístiques i a totes aquelles que han contribuït al fet que la música popular valenciana estiga sent reconeguda a tot el món”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Els actes començaran a les 19.00h amb una desfilada de més de 300 bandes i 14.000 músics de Societats Musicals de les tres províncies amb el qual es pretén aconseguir el primer Guinness, en aquest cas a la “Major desfilada de bandes de música de la història”. Aquestes, partiran des de carrers adjacents a Mestalla (Passeig de l’Albereda, Prevalgut Reig, Av. Blasco Ibáñez, etc.) que oportunament s’anunciaran fins a concloure el seu recorregut en les rodalies del camp del futbol del València Cf.

Una vegada en l’estadi l’espectacle començarà a les 21:00 h amb la música del grup valencià **Vadebò. Després, a les 21:30, està previst que les tres bandes municipals d’Alacant, Castelló i València, com a referents bandístics de la Comunitat siguen les úniques que desfilen per la gespa de Mestalla interpretant peces del seu repertori tradicional.

Consecució de 13 Guinness World Rècords més a Mestalla Posteriorment, començarà el gran moment de la nit en el qual s’intentaran batre 13 Rècords Guinness més, alguna cosa que mai s’ha realitzat fins al moment i que el seu objectiu és demostrar al món per què la Comunitat és reconeguda internacionalment com a terra de músics.

Per a la consecució d’aquests rècords, alumnes de composició del Conservatori Superior de Música de València (Dídac Bosch i Isidro J. Martínez) i compositors ja consagrats com Saül Gómez i Andrés Valero-Castells, han prestat, compost o arreglat obres pròpies i d’altres compositors i compositores valencians, des del barroc fins als nostres dies, per a retre homenatge a la música valenciana en general i ser interpretades en aquesta ocasió tan especial. Valero-Castells ha coordinat a tot aquest equip com a Catedràtic de composició del Conservatori Superior de València. L’adreça de cada ensemble serà a càrrec dels citats a qui s’unirà la jove directora Marita Primer.

El 13º Guinness que la FSMCV s’ha proposat batre és a el “Major ensemble de percussió corporal”. Per a aconseguir-ho, es realitzarà l’estrena absoluta de l’obra per a percussió corporal “Som cos, som foc,som sota” creada per a l’ocasió pel reconegut compositor d’Aielo de Malferit i fama internacional Llorenç Barber, que serà interpretada pels 20.000 músics presents, sota la direcció d’Óscar Vidal.

El 14º Guinness que s’intentarà aconseguir serà a la “Banda de música més gran del món”. Per a açò, la FSMCV necessita reunir a un mínim de 20.101 músics (aquest Rècord ho ostenta actualment una entitat musical d’Estocolm amb 20.10).

Per a la certificació dels Rècords i el control dels assistents, la FSMCV comptarà amb la participació del magistrat José María Tomás i Oncle, president de la secció segona de l’Audiència Provincial de València, de la Fundació per la Justícia i del Tribunal Internacional per a l’aplicació de la Justícia Restaurativa a El Salvador, també amb l’Auditor acreditat en el ROAC Ignacio A. Benedito Cercós i de més de 500 voluntaris supervisors-controladors (cadascun d’ells ha d’encarregar-se de controlar grups de 50 músics per a certificar que efectivament participen activament en la consecució del rècord).