L’actual president de la Federació de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, Pedro Rodríguez, repetirà en el seu càrrec durant els pròxims quatre anys, a l’espera que se celebre l’Asamblea General el pròxim mes d’octubre i siga de forma oficial. Així ho va avançar en el programa Viu les Festes, després d’haver sigut guardonada l’entitat en els XXVI Premis Nacionals ‘Cultura Viva’ que concedeix el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) en la categoria de Defensa de les Tradicions Culturals

Bandas de músicaUn premi que per a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana suposa veure reconegut el treball i l’esforç que s’ha realitzat en els 50 anys de trajectòria i de mans de totes les Societats Musicals de les tres províncies per a protegir, promoure i difondre el nostre patrimoni musical popular. Fet que també ha vingut avalat per la recent declaració de BIC a la tradició musical popular de la Comunitat. tal com va remarcar Rodríguez.

Durant l’entrevista, i respecte a la seua continuïtat, va assegurar que un dels principals objectius és treballar per l’empleabilitat dels músics i que no hi haja fugida de talents musicals.

El paper de la dona en les bandes de música també va eixir a relluir en el programa.