cole

El final de l’estiu ha arribat. Com és clàssic per aquestes dates, més d’un està preparant les maletes per a tornar a la ciutat; uns altres no obstant açò, estan triant les motxilles, els nous estoigs, agendes i bolígrafs que van a acompanyar-los durant aquest curs.

L’inici del nou any escolar 2018-19 és a punt de començar per als més de huit milions d’alumnes d’ensenyaments no universitaris, però depenent la comunitat autònoma l’inici serà abans o després.

Els primers a tornar la setmana vinent són els alumnes de Múrcia, que depenent dels municipis poden fer-ho el dia 4 (els de Cehegín), el dia 5 (Albudeite, Alcantarilla i Campos del Río) o el dia 6. Els alumnes de Múrcia i Cartagena ho faran el divendres 7 de setembre.

També tornen a les aules des del dia 6 els alumnes d’Infantil i Primària de La Rioja i Navarra, i el dia 7 els de Cantàbria, Madrid i País Basc.

La resta de comunitats autònomes podrà gaudir una setmana més de vacances enfront dels altres ja que no començaran el curs fins als dies 10, 11 i 12 de setembre. Algunes universitats com la Universitat Politècnica de València comencen les classes el 3 de setembre, més ràpid que alguns alumnes de primària.

cole

Aquesta autonomia sobre el calendari fa que en la volta en Infantil i Primària hi haja fins a huit dies de diferència per comunitats; en ESO i Batxillerat tretze dies; i en Formació Professional vint dies.

En l’ESO i el Batxillerat també hi ha difrenecia de dies posat que fins al dia 17 no acudiran els alumnes d’Andalusia, Castella i Lleó o Galícia.

En Formació Professional (FP) segueixen sent els estudiants de Múrcia, Navarra, País Basc i La Rioja els primers acudir a classe, mentre que els de Astúries (dia 19) i Castella i Lleó (dia 24) seran els més ressagats.

Des de la Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (Ceapa), majoritària en els centres públics, porten anys advocant per uns calendaris “més homogenis”, i similar opinió expressa a Efe el president de la Confederació Catòlica de Pares d’Alumnes (Concapa), Pedro Caballero.