El 86% de los brotes declarados en la Comunitat Valenciana ya están cerrados
Personal de Sanidad realizando una PCR desde el exterior del vehículo.

El dissabte és el dia en què Espanya viurà nous confinaments després de l’últim decret del Ministeri de Sanitat. Són quatre els criteris que han de complir-se per a confinar i és que no totes les localitats del país hauran d’adoptar les mesures malgrat comptar amb altes taxes de contagi.

Un dels principals criteris és ser un municipi de més de 100.000 habitants. En el cas de la Comunitat Valenciana només són quatre les ciutats que superen aquesta xifra. Aquestes són la ciutat de València (794.288 habitants),Alacant (334.887), Elx (232.517) i Castelló (171.728).

ELS TRES CRITERIS PER A VIURE NOUS CONFINAMENTS

A més de complir-se amb el criteri poblacional hi ha altres quatre requisits, entre ells tenir una alta xifra de contagis. El Ministeri de Sanitat ha marcat que es confinaran aquelles localitats en les quals existisca una taxa d’incidència de 500 contagis per cada 100.000 habitants.

Des de la Conselleria de Sanitat han recalcat que cap municipi valencià aconsegueix la xifra. “És més, ni tan sols s’ha arribat mai, ni en la fase més aguda de la pandèmia, a la meitat d’aqueix llindar”, assenyalava la consellera Ana Barceló.

De fet, en aquests moments, la incidència acumulada (IA) dels últims 14 dies en la Comunitat Valenciana és de 107,90 casos per cada 100.000 habitants. A més, és l’única autonomia al costat de Canàries que no apareix en la llista roja de Brussel·les per a viatjar. Si mirem la IA per ciutats és de 115,45 a València; 137,96 a Alacant; 155,48 a Castelló de la Plana; i 164,72 a Elx.

Finalment, respecte a la capacitat hospitalària per a respondre a la pandèmia, l’ocupació de llits UCI amb pacients COVID és del 10,9% mentre en planta és del 3,9%. La xifra continua estant allunyada del barem del Govern que ha marcat que l’ocupació de les UCI amb malalts de coronavirus no supere el 35%.

Per això, cara al dissabte no hi haurà cap municipi valencià afectat per les noves restriccions sanitàries. De moment seran 10 localitats madrilenyes les úniques d’Espanya a veure’s obligades a acatar la normativa. L’única excepció serà que l’Audiència Nacional ratifique en favor del govern de Díaz Ayuso.