orina

Davall el lema «El gos és teu. El barri, de totes i tots”, l’Ajuntament de València ha llançat una campanya de conscienciació i civisme dirigida a les persones propietàries de mascotes per a corresponsabilizarlas en la recollida dels excrements dels seus gossos i en el manteniment de la neteja en les vies urbanes.

La campanya presenta la imatge d’un gosset que interpel·la a l’espectador amb un missatge en una placa en la qual adverteix sobre les conseqüències econòmiques que pot haver-hi per a l’amo que abandone al carrer els excrements de la seua mascota. Tal com s’assenyala en el cartell, la sanció mínima prevista per a aquests casos ascendeix a 150 euros.

El regidor Sergi Campillo durant la presentació de la campanya.

REDUCCIÓ D’EXCREMENTS A LES CALLES

L’Ajuntament ha donat a conèixer les auditories de mesurament d’excrements en via pública realitzades en els últims anys. Si en l’estiu de 2016 la densitat superficial en vies públiques se situava en 4,27 unitats per 500 m2, en la tardor de 2019 esta xifra ha caigut fins a les 2,74 unitats.

En el cas dels parcs i jardins les xifres són més elevades però també es reflecteix aqueixa tendència a la baixa: 8,96 o/ m2 en la tardor de 2008, enfront de 5,76 o/ m2 dos anys després.