cazador
Imágenes del vídeo en el que se ve al cazador arrastrando a la perra tras el maltrato.

El Partit Animalista PACMA ha convocat concentracions en desenes de ciutats espanyoles contra el crim del caçador de Chantada (Lugo) qui va disparar, va apallissar i arrossegar moribunda a la seua gossa, la que va morir quatre dies després a l’Hospital Veterinari de Lugo.

L’animal acabava de parir quan poc després va rebre el tir i una pallissa per part del seu amo. Una persona que va sentir el tret va detenir el seu cotxe i va perseguir al maltractador per a evitar que arrossegara a la gossa pel sòl. L’home va manifestar ser caçador i va afirmar pegar tirs a qui li ix “dels collons” sense aconseguir entrar en raó.

El testimoni va gravar les imatges per a posteriorment interposar una denúncia davant la Guàrdia Civil i permetre així que la gossa poguera ser traslladada a un centre veterinari al costat dels seus cadells. Mentre aquesta va arribar en estat de gravetat morint uns dies després, els cadells es troben fora de perill i en un estat saludable.

PACMA ha presentat una denúncia penal contra el caçador que va cometre este crim i ha anunciat que espera que s’aconseguisca la màxima condemna per a ell. No obstant això, des del partit asseguren que el més probable és que no entre a la presó, excepte que tinga antecedents penals. Per això, PACMA ha llançat una petició de signatures (que ha superat ja els 183.000 suports) dirigida al futur Govern d’Espanya, exigint l’enduriment del Codi Penal.

A més, ha convocat hui mobilitzacions en tot el país, en senyal de repulsa per aquest terrible cas de maltractament animal. En el cas de València, la concentració arrancarà a les 19.30 hores al Carrer Colón 60, al costat de la Delegació del Govern.