La Mostra de València torna premiant al guionista grec Efthimis Filippou

Durant la gala d'inauguració es va projectar la pel·lícula valenciana "M'esperaràs", primera incursió en la gran pantalla de la productora Albena.

El Palau de la Música va acollir la inauguració de la XXXIII edició de la Mostra de València Cinema del Mediterrani i que tornava al circuit cinematogràfic sota la direcció de Rosa Roig i Eduardo Guillot.

Sota una intensa pluja i amb algunes cancel·lacions d’assistents a última hora, el festival va acollir pel cap alt granat de l’escena valenciana. Entre els polítics que no van voler perdre’s aquest retorn, l’alcalde de la València, Joan Ribó, la regidora de Cultura, Glòria Tello o el conseller de Cultura, Vicent Marzá.

Durant la gala d’inauguració es va projectar la pel·lícula valenciana “M’esperaràs”, primera incursió en la gran pantalla de la productora Albena.

El film, protagonitzat pel propi director debutant Carles Alberola i per Cristina García, Alfred Picó i Rebeca Valls, és una comèdia romàntica contemporània sobre l’amistat, la gelosia, l’amor, la traïció, les il·lusions i l’esperança, segons avança l’organització en un comunicat.

La cinta parteix d’un espectacle teatral que va ser Premi Ciutat d´Alzira 2013, i compta amb un equip artístic i tècnic quasi al complet valencià.

En la part dels discursos, el primer edil va assegurar que la Mostra té  “vocació de promoure la cultura cinematogràfica i la identitat mediterrània” i “establir llaços d’amistat” entre unes països la frontera marítima dels quals “s’ha convertit en una tomba insalvable”.

Per part seua, la directora del certamen, Rosa Roig va afirmar que tornen “amb il·lusió i sent un festival per a València i la ciutadania i en el qual els realitzadors plasmen totes les veus del Mediterrani.

Un dels moments àlgids de la nit va ser el lliurament de la Palma d’Honor d’enguany al guionista grec Efthimis Filippou.