La directora de laMostra de València Cinema del Mediterrani, Rosa Roig, ha concedit una de les primeres entrevistes en televisió a partir del seu nomenament. Per a la responsable del festival, organitzar-ho “és un repte il·lusionant ja que l’Ajuntament de València ha tornat a posar en marxa un certamen que ha estat molt arrelat en la ciutat”.

Rosa Roig i el director artístic de la Mostra, Eduardo Guillot estan alçant el festivla, pràcticament des de zero. Malgrat tindre 32 referències anteriors, el festival “vol complir amb les il·lusions de la gent”.

 

Roig té clar que l’edició 32 + 1 de la Mostra estarà molt allunyada de les últimes edicions del Festival. L’equip que lidera vol oferir “un cinema de qualitat per a fer arribar a la gent proposades interessants que a través dels canals habituals de la indústria no arriben a la majoria del públic”.

A la pregunta de quines seran les característiques principals de la Mostra que se celebrarà en el mes d’octubre, la seua directora sap que “no podem comparar-nos amb altres festivals però estem segurs que anem a arribar tots els públics. En l’àrea del Mediterrani hi ha molta oferta cinematogràfica com per a tindre una programació atractiva”.

Respecte a l’estat de salut del sector audiovisual valencià, Rosa Roig ho té clar i afirma que “estem recuperant-nos”. I és que els professionals han passat per uns anys de sequera laboral en el sector arribant fins i tot a pensar que mai més es recuperaria.

Roig s’acomiada aconsellant a l’espectador a que “aculla a aquesta nova Mostra amb ganes, que vinga a consumir molt cinema i que ls’ho passe molt bé”.