La festa del 9 d’Octubre tindrà, com tots els anys una sèrie d’elements característics que formen part de la cultura i les tradicions de la Comunitat Valenciana i que aquest dia es posen en valor com a símbol del caràcter festiu dels valencians. Els Moros i Cristians preparen ja la seua indumentària per a celebrar el dècim quart desfilada per al mateix 9 d’octubre.

La música és un altre dels elements que vertebra la Comunitat Valenciana i per a la cantant Sole Giménez i que ens fa diferents a la resta de comunitats.

El cartell anunciador del 9 d’Octubre d’enguany materialitza amb els colors de la senyera a la unitat d’aqueix poble que reivindiquen les institucions.

Però si hi ha un element que és comú en tots els pobles aqueix és la pólvora: El pirotècnic responsable del Castell de la nit del 8 d’octubre, creu que al valencià li agrada la “bona pólvora”

Els organitzadors i responsables del 9 d’Octubre d’enguany esperen que tots els valencians participen en una jornada festiva i alegre encara que amb la cohesió com a element de rerefons.