Oltra acompañada de sus letrados a la llegada a los juzgados - ROBER SOLSONA

L’exvicepresidenta, exportavoz i exconsellera d’Igualtat i Polítiques, Mónica Oltra, ha assistit aquest matí als jutjats de València per a declarar pel presumpte encobriment al seu exmarit en els abusos sexuals a una menor tutelada.

“Bé, tranquil·la i serena”, així s’ha mostrat Oltra a la seua arribada a la Ciutat de la Justícia. La política no ha estat sola i altres membres de Compromís han acudit a acompanyar-la.  Els regidors Pilar Soriano i Giuseppe Grezzi i el diputat en Les Corts Carles Esteve han sigut alguns dels rostres visibles poc abans de les 09.00 hores.

Oltra declararà avui en qualitat d’investigada. La causa se centra en el presumpte encobriment dels abusos sexuals d’una menor tutelada per Igualtat. Els fets van ocórrer entre 2016 i 2017 quan la jove tenia 14 anys. L’exmarit d’Oltra era educador de la víctima i ha sigut condemnat a cinc anys de presó.

QUÈ DIU LA JUSTÍCIA SOBRE MÓNICA OLTRA?

Segons l’acte, el TSJCV aprecia “una sèrie d’indicis plurals que en el seu conjunt fan sospitar la possible existència d’un concert entre la senyora Oltra i diversos funcionaris al seu càrrec, amb la finalitat, o bé de protegir la seua llavors parella o bé protegir la carrera política de l’aforada“.

El acte va arribar al juny, una setmana després de conèixer-se l’escrit del Fiscal Superior. Aquest va assenyalar que existien indicis d’un possible “pla preestablit” per a ocultar els abusos. A més, també s’hauria tractat de desacreditar i “desvirtuar” a la menor tutelada “negant-li la credibilitat”. Segons la Fiscalia, aquest pla vindria d’una ordre verbal per part de Mónica Oltra per a no deixar constància escrita de la il·legalitat.

Des de l’oposició es va reclamar la dimissió de l’exvicepresidenta de la Generalitat al capdavant del Consell. Va ser el 21 de juny quan la fins llavors líder de Compromís va anunciar la seua marxa.