Vuelta al cole Mislata

Primer dia de col·legi a Mislata. Després de tres mesos de vacances, els més menuts de la casa tornen a la seua rutina escolar amb moltes ganes de començar un nou curs, però especialment de tornar a veure els seus companys. Alguna cara de son en un primer dia que amanecía amb pluja, però en general, l’ambient a la porta dels centres educatius era d’excitació per saber que els oferix el nou any escolar.

Els col·legis i instituts de Mislata han obert les seues portes per a rebre a més 7.000 alumnes de totes les etapes educatives: Educació Infantil, Primària, ESO, Batxiller i FP. L’oferta educativa dels centres de Mislata compta enguany amb un poc més de 3.600 places entre Educació Infantil i Primària, repartides en set col·legis públics (Amadeo Tortajada, Jaume I, Ausiàs March, El Cid, Almassil, Mestre Serrano i Gregorio Mayans) i dos concertats (Sagrado Corazón i Santa Cruz).

Els més majors, els estudiants de Secundària, Batxiller i Formació Professional també han començat hui les classes. Entre tots sumen més de 3000 alumnes: 1750 en Secundària, 425 en Batxiller i prop de 1600 en Formació Professional, xifres semblants a les de l’any passat. Encara que en paraules de la regidora d’Educació, Ana María Julián “el més important i essencial és que tots els xiquets han obtingut plaça en el municipi, la majoria d’ells en la seua primera elecció”.

En quant als col·legis de Mislata, aquestos comencen un nou curs amb moltes novetats ja que s’han realitzat nombroses obres de millores durant l’estiu. Entre ells el Jaume I, un dels més antics de la ciutat, i que, després de més d’una dècada, ha vist per fi complida la seua reivindicació de substituir finestres i persianes, projecte en què s’han invertit uns 200 mil euros. Un altre dels col·legis que ha començat el curs amb una important millora ha sigut l’Amadeo Tortajada que ha ampliat el menjador escolar, fent possible que cap xiquet es quede sense plaça, i pintat el pati, igual que en el col·legi Mestre Serrano. El col·legi Ausiàs March tindrà banys nous i s’ha adequat una rampa per a guanyar en accessibilitat. En el col·legi El CID s’han reparat cornises, teulada i la pintura de l’interior del cole, així com en el Gregorio Mayans. Per la seua part, en el col·legi Almassil s’ha asfaltat l’entrada al col·legi pel carrer Enric Valor.

Al primer dia de col·legi, han assistit l’alcalde la de la localitat, Carlos Fernández Bielsa, junt amb la regidora d’educació Ana María Julián, a saludar els xiquets i a comprovar de primera mà les obres de millora en el col·legi Jaume I, ja que la falta de persianes no sols era una molèstia en termes de climatització, sinó que també suposava un impediment pedagògic a l’hora de poder utilitzar, per exemple, projectors en les aules.

Per la seua part Bielsa, ha volgut avançar que gràcies al programa “Edificant” de la Generalitat Valenciana “en breu vorem com a Mislata, en tots els col·legis, es fa una rehabilitació integral, que serà el mai vist en la nostra ciutat i en la resta de ciutats de l’àrea metropolitana gràcies a l’aposta del Consell i la Generalitat”.  A més, el primer edil ha volgut incidir en l’alta possibilitat que Mislata tinga un nou centre escolar en la zona del Quint II.

Una altra de les grans i importants novetats és l’App mòbil crida Tokapp School, que permetrà tindre un contacte directe, via mòbil i tableta, a tres bandes entre centres escolars, pares i mares dels alumnes i el propi ajuntament de Mislata.