Universidades

El ministre d’UniversitatsManuel Castells, ha recomanat hui a les autonomies no reprendre les classes presencials aquest curs. Castells ha mantingut una reunió amb els responsables autonòmics amb la finalitat de decidir què fer amb les classes.

El curs presencial es donaria per conclòs i no es tornaria a les aules fins al mes de setembre. No obstant això, atès que les universitats espanyoles tenen autonomia serà una decisió que depenga d’elles. A Andalusia ja s’ha anunciat que les seues deu universitats no tornaran fins a setembre. El mateix succeirà a La Rioja, on la Universitat de Navarra farà el mateix.

El ministre ha avançat que l’evolució  de la pandèmia a Espanya és “imprevisible”. Per això considera que s’ha d’estar preparat “per a totes les eventualitats” que puguen sorgir. “Les universitats, amb el suport de les seues conselleries i d’aquest Ministeri, estan organitzant modalitats d’ensenyament no presencial, tant en les activitats docents que encara es realitzaren en aquest curs com en l’avaluació final del curs. Cada universitat, en funció de les seues possibilitats, determinarà la vigència d’aquestes modalitats, així com les dates de la seua aplicació”.

L’AVALUACIÓ I LES PRÀCTIQUES SEGUEIXEN SENSE MESURES CLARES

Castells també ha oferit flexibilitat pel que fa a la manera d’avaluar als estudiants. Ha declarat que les fórmules per a fer-ho a distància seran determinades cas a cas, en cada centre i en cada assignatura. Una vegada se sàpia tot, els professors hauran de publicar els criteris d’avaluació per a informar els seus estudiants.

Un altre tema són les pràctiques obligatòries dels alumnes. Molts estudiants no han pogut completar-les per l’Estat d’Alarma. Ara haurà d’indicar-se què es realitzarà en aquests casos encara que una opció és poder completar-les amb seminaris o altres activitats acadèmiques.

Respecte a la data de finalització del curs online, també hi ha hagut debat i discrepàncies. Mentre unes autonomies advocaven per acabar a l’agost, unes altres apostaven per concloure abans. Segons ha avançat El País, serà el dijous quan el Ministeri d’Universitats publicarà un informe determinant la seua postura sobre totes aquestes qüestions.