horchata

Hui dissabte 7 de juliol se celebra el Dia de l’Orxata i la Xufa de València per segon any consecutiu en la Plaça de l’Ajuntament de València. Des de la 12 del matí i fins a la 9:30 de la nit, les empreses participants mostraran les seues novetats, donaran degustacions i vendran productes elaborats amb xufa de València.

De 17 a 18 h. tindrà lloc “l’Hora de l’Orxata”, iniciativa, promoguda pel Consell Regulador, consistent en una degustació global d’orxata de xufa de València. Les empreses participants se sumaran a aquesta iniciativa fent promocions especials, descomptes, regals o degustacions gratuïtes d’orxata.

Així doncs, l’orxata serà la indiscutible protagonista del dia, però no l’única, ja que els assistents també podran provar diferents productes fets amb orxata o xufa de València, des de gelats fins a cerveses o licors.

A més, podran participar dels tallers d’elaboració d’orxata previstos, assistir al show cooking, visitar l’exposició de maquinària que s’ha transportat fins a la plaça per a donar a conèixer el procés de cultiu i obtenció de la xufa de València o gaudir dels dos concerts previstos, un d’ells per al públic infantil, a càrrec de Marcel el Marcià, i el segon, el del cantant Jonatan Penalba, que serà el que posarà punt final a aquesta jornada festiva.

Per al Consell Regulador, un dels objectius d’aquesta jornada és seguir conscienciant a consumidor de la importància de cercar el segell de garantia de la Denominació d’Origen, que dóna la seguretat al consumidor que l’orxata que està prenent està elaborada exclusivament amb Xufa de València amb Denominació d’Origen, moltíssim més nutritiva i de major qualitat que la xufa importada.

A més de ser una garantia de qualitat, l’aposta per aquest segell, és també una aposta per la conservació de l’horta de València i la dels agricultors que viuen d’ella.