Cambios en el transporte público de Valencia: así son las nuevas tarifas, billetes y zonas de viaje
Parada exterior de Metrovalencia.

València tindrà una nova parada de metro en ple centre de la ciutat. Així ho ha anunciat hui el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

En la presentació del Pla de Mobilitat Metropolità de València, Espanya ha avançat la execució d’un segon túnel entre Bailèn i Albereda. Aquest ha assegurat que es tracta d’una obra clau per a millorar freqüències en el servei de metro. A més, ha assenyalat que aquest túnel permetria comptar amb una nova estació en el centre.

“S’aposta per la millora de l’estructura des de Bailèn a Albereda per a convertir l’estació d’Albereda en el gran punt d’interconnexió de línies de la xarxa de Metrovalencia, així com permetre un major nombre de serveis i una millora de la freqüència global de la xarxa”.

Segons ha explicat, “el tram Colón-Albereda concentra quasi tota la circulació i hem arribat al límit de la xarxa. Per a poder millorar freqüències i estendre la xarxa de Metrovalencia, és necessari donar major capacitat a aqueix tram. Per això es proposa un nou túnel amb una nova parada a l’entorn de la zona de l’Ajuntament de València“.

També es proposen l’extensió de la línia de Riba-roja de Túria fins a la seua arribada de nou al centre urbà del municipi; així com l’extensió de la xarxa de metro cap al corredor oest de l’Horta. Així es connectaran els municipis de Xirivella, Alaquàs, Aldaia i el Barri del Crist mitjançant un nou servei de metro.