(EFE).- La primavera, que ha començat aquest dimecres a les 22.58 hora peninsular, serà calorosa i menys plujosa del normal en tota Espanya, després del segon hivern més sec del segle XXI i el cinquè des de 1965.

En una roda de premsa per a presentar la predicció estacional, el balanç hídric i una anàlisi del passat hivern, Delia Gutiérrez, portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), ha avançat que esta primavera no portarà “el canvi que done la volta” a este hivern tan escàs en pluges.

A priori -ha continuat Gutiérrez- tots els senyals apunten al fet que serà calorosa, i quant a les precipitacions per als mesos d’abril, maig i juny la tendència confirma que els valors seran “inferiors als normals” en tot el país.

Respecte a l’hivern que acaba, la portaveu ha destacat que ha sigut molt sec, “no ha plogut ni la meitat del que cau habitualment” i només s’han arreplegat 98 litres per metre quadrat, un 51 per cent per davall de la mitjana.

A més, segons Rubén del Campo, també portaveu de l’Aemet, este caràcter sec del trimestre s’ha traslladat a les reserves de neu que, al final de l’estació hivernal, suposaven tan sols la meitat dels últims cinc anys.

Más fallas después de la cremà

Zara lanza su primera colección de ropa personalizada