El mes de agosto dispara los termómetros de Valencia hasta los 44 grados
Mapa de las temperaturas máximas que se esperan en la jornada del viernes según Aemet.

La Comunitat Valenciana arranca el cap de setmana més calorós del que portem d’any. El mes de juliol s’acomiada aquest divendres sota la influència de una massa càlida d’origen africà. Aquest fenomen, unit a la prolongada insolació de les dates, donarà pas a un mes d’agost que començarà amb el tret dels termòmetres.

La Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’alerta per onada de calor en pràcticament la totalitat del territori. L’interior sud de Castelló, tot el litoral de la província de València i quasi la totalitat d’Alacant estaran en alerta groga. En aquests punts les temperatures màximes rondaran els 36-38º i l’alarma es mantindrà activa de 13 a 21 hores.

Però la situació no es queda ací i és que altres zones de la Comunitat Valenciana encara presenciaran una pujada major de les temperatures. Tot l’interior de la província de València podria arribar aquest divendres als 40º de màxima. Municipis com Xàtiva, Ontinyent, Utiel o Requena presentaran per tant un risc important per calor.

Per contra, tant el litoral de Castelló (Benicàssim, Peníscola o Oropesa) com el litoral nord d’Alacant (Dénia, Xàbia o Calp) seran els menys perjudicats per l’onada de calor del divendres. En aquests punts no s’ha decretat l’alerta encara que sí que s’arribarà als 34º de màxima.

EL DISSABTE AUGMENTEN LES TEMPERATURES

El dissabte 1 d’agost les temperatures continuaran pujant. Aquest dia se superaran els 40º graus en diversos punts de la província de València. A Xàtiva, per exemple, s’arribarà als 44° de màxima mentre a Ontinyent s’esperen temperatures de 42°. En el litoral serà una situació similar i és que Gandia podria registrar fins a 39 graus. A la ciutat de València la situació serà lleugerament més suau amb uns mercuris que rondaran els 32º.

Els avisos meteorològics d’Aemet per altes temperatures seguiran actius en l’inici d’agost. La totalitat de la província de València estarà en alerta taronja de 13 a 21 hores. L’excepció serà el litoral nord on el risc és una mica menor i s’ha decretat l’alerta groga.

A Alacant es viurà una situació semblant encara que està vegada sí que afectarà el litoral nord. Localitats com Xàbia o Dénia passaran d’estar fóra de risc a tenir alerta taronja per màximes de 35º. En el litoral sud es viurà una jornada d’alerta groga amb temperatures de 38°.

DOMINGO DE LLEUGER DESCENS

Per al diumenge s’anuncia una jornada poc nuvolosa o buidada. A l’interior de Castelló, no es descarta algun ruixat o tempesta aïllat a la vesprada. Temperatures en descens a l’interior encara que encara es podria arribar fins als 39° a Requena i 37 a Ontinyent. Respecte al litoral s’esperen màximes inferiors a les de les anteriors jornades amb màximes de 31 a 33 graus.