La secretària general del PSPV de la província de València va vestir Àgora per a analitzar l’actualitat política del seu partit. Mercedes Caballero va afirmar que Ximo Puig ho està fent molt bé al capdavant del Consell, que l’efecte Pedro Sánchez va en augment i que la dreta no podrà negar-se a uns Pressupostos tan socials com els que s’estan negociant.

Han posat la maquinària en marxa des del PSPV?

Està posada des de fa molt temps. El nostre següent pas era el procés electoral. És algo que que vaig dir en el congrés en el qual vaig eixir triada.

Quin és el seu objectiu?

Guanyar en els 266 municipis de la província de València.

Però les enquestes diuen una altra cosa ja que sembla que l’efecte Pedro Sánchez va a la baixa.

L’última enquesta que va ser la del 9 d’octubre no deia precisament #això. És més durant els últims mesos el PSPV ha anat creixent i a la província de València, més. Jo estic molt satisfeta amb els resultats que estem obtenint.

Caballero
Una imatge de Mercedes Caballero.

Ha de tindre en compte la labor dels alcaldes per a realitzar el seu treball com a secretària general del PSPV?

Jo sempre dic que la referència dels ciutadans a l’hora de votar, és la labor de l’administració més propera, és a dir dels Ajuntaments. Quan tu votaràs al teu poble, votes a una persona en concret i a una marca. I hi ha hagut molts anys en els quals aqueixa marca restava. Però ara està sumant i si el govern desgasta o no, perquè desgasta quan s’han de prendre mesures impopulars. Però si vam sumar els tres anys de Generalitat, més l’efecte Pedro Sánchez, més la labor municipal, els resultat poden ser estupends.

Com veu vostè el treball de Pedro Sánchez en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat?

Negociar aqueix document és molt difícil perquè has de convèncer a tots els que t’han donat suport. Una part important del parlament està convençuda que és la de Podemos i ara mancada la resta. Per això crec que el Partit Popular i Ciutadans no podran negar-se a uns comptes que pugen el salari mínim, les pensions i donen suport a els serveis i drets públics.

PSPV
Mercesdes Caballero en un congrés del PSPV.

La reivindicacions per part de la Generalitat continuen sent les mateixes ara que el PSOE està en el govern?

Les reivindicacions continuen sent les mateixes, abans i després.

Però Pedro Sánchez no va concretar res quan va assistir a l’acte del 9 d’Octubre.

Però va tindre el gest i en política els gestos són molt importants. De totes maneres diré que no està bé, en un acte institucional, posar-te a parlar de diners o de xifres en el teu discurs. Així i tot diré que ha quedat ben clar el compromís de Pedro Sánchez i de tot el seu govern amb la Comunitat Valenciana.

Hi haurà avançament electoral en la Comunitat?

Això és una potestat que només té el president de la Generalitat i aqueixa és l’única realitat.

Augmentaran les tensions en el Pacte del Botànic?

A mi no m’agrada parlar de tensions. Cada partit té la seua manera de ser i treballar i cadascun arreplegarà els seus fruits el dia de les eleccions.

En Podemos han dit que el president del Consell ha de ser Mónica Oltra.

Com pot un pre candidat eixir i assumir que no guanyarà? Jo quan em presente a unes eleccions isc a guanyar o el meu candidat és el millor i és el que guanyarà les eleccions. I el meu president serà Ximo Puig.

Un moment del programa Àgora.
Jo crec que Martínez Dalmau té els peus en la terra i sap que el seu partit no eixirà.

Martínez Dalmau el que està fent és demanar el vot per a un altre partit.

Què és l’Oportunitat Valenciana que tant nomena Puig?

El que vol dir Ximo Puig quan utilitza aquest terme és que en aquests tres anys de gestió, la qual cosa tenim és una estabilitat irreprotxable. Quan parles amb gent de fora, la imatge de la Comunitat ha canviat i aqueixa oportunitat és la que tenen els ciutadans i ciutadanes.