Mercadona subirá el sueldo de sus empleados con la llegada del 2022
La empresa valenciana sube el salario de sus trabajadores para el 2022.

La cadena de supermercats de Juan Roig, Mercadona, ha decidit pujar el sou dels seus empleats per al pròxim 2022. Aquest increment té com a finalitat adaptar-lo al creixement de la inflació. Segons les dades que es remenen, l’Índex de Preus al Consum (IPC) podria arribar al 5% abans d’acabar l’any. Així, la companyia dotarà d’aquest augment salarial als seus treballadors perquè no perden poder adquisitiu.

“Mercadona, com fa i ha fet sempre, incrementarà el sou dels seus treballadors conforme a l’IPC acumulat al tancament de l’any. Per tant una vegada ho coneguem, procedirem a aplicar-ho perquè les nostres treballadores i treballadors no perden poder adquisitiu“, asseguren des de la companyia a Europa Press.

MERCADONA PUJARÀ EL SOU ALS SEUS 93.300 TREBALLADORS

La cadena de supermercats ressalta que aquest increment entra dins de la seua responsabilitat com a ‘empresa socialment responsable’. Mercadona assegura que continuaran aplicant aquest tipus d’iniciatives per a satisfer als treballadors de la seua plantilla. Cal comentar que actualment Mercadona compta amb un total de 93.300 treballadors.

D’aquesta forma, la cadena de distribució de Juan Roig es converteix en la primera gran empresa a nivell nacional que anuncia mesures per a pal·liar la inflació de cara al pròxim 2022.

No obstant això, Mercadona ha assegurat que encara no està assegurat que l’increment siga del 5%. Això és degut a les possibles variacions que puga produir l’IPC de cara a final d’any.

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’Índex de Preus de Consum (IPC) va pujar un 0,4% al novembre en relació al mes anterior i va situar la seua taxa interanual en el 5,6%. Aquesta inflació de novembre és la més elevada des de setembre de 1992. Aquesta situació contrasta amb els descensos que van experimentar al novembre de 2020.

Segons afirma l’INE, destaca la pujada dels preus de l’alimentació. En menor mesura destaquen els carburants i lubrificants per a vehicles personals. La pujada de la llum i la crisi en els transports també han afectat l’IPC.