Fachada supermercado Mercadona

Mercadona és una de les empreses que més aporta a l’economia espanyola. El supermercat de Juan Roig cada any es consolida més en els seus guanys. De fet, en 2019 l’empresa va obtenir 5% més en els seus beneficis netsguanyant així 623 milions d’euros. Però, què aporta Mercadona a l’economia espanyola?

L’activitat de la cadena de supermercats valenciana suposa quasi el 2% del PIB espanyol. És a dir, l’empresa va aconseguir els 24.233 milions d’euros en renda l’any passat, i això equival al 1,95% de l’economia del país. Així ho ha presentat un informe de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie).

Segons l’estudi, per cada euro de renda que genera Mercadona, s’aporten cinc euros a l’economia del país. Per cada lloc de treball directe que crea, es produeixen 7,4 llocs més en el conjunt de l’economia.

A més, l’informe també presenta la seua aportació quant a ocupació. Són 655.259 ocupacions a jornada completa els que genera Mercadona. Si es trasllada a l’economia espanyola en el seu conjunt, això suposa quasi el 3,6% de l’ocupació total del país. Quant als impostos, l’empresa valenciana aporta el 2% de la recaptació de les Administracions Públiques. Aquesta xifra també inclou cotitzacions a la Seguretat Social.

El proveïment després del coronavirus

Prestatgeries buides, productes de primera necessitat sense reposar o carros plens de garrafes d’aigua i paper higiènic. Aquestes han sigut algunes de les imatges que han corregut com la pólvora pels Whatsapps de la gent. No obstant això, molts altres cridaven a la calma mostrant supermercats amb tot reposat. Un dels quals també ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat ha sigut el president de Mercadona.

Juan Roig ha assegurat que la situació en els supermercats és normal. En la mateixa línia, ha assenyalat que “garantim el proveïment dels nostres productes“. Com ha dit el cap de Mercadona, en altres ocasions s’han viscut “situacions semblants i sempre hi ha hagut productes suficients per a proveir a la gent, i ara els tenim”.

A més, l’empresari ha volgut lloar el sistema sanitari actual. “Tenim un gran actiu que és la sanitat pública universal pública i universal a Espanya i Portugal“, encara que també ha assenyalat que la por és el que més pot agreujar la situació. Per això, ha dit que “trobarem solucions i tornarem a la normalitat”.