Este es el mejor protector solar para el verano según la OCU

Un any més la Organització de Consumidors i Usuaris ha realitzat una anàlisi sobre els protectors solars del estiu. L’objectiu és garantir que els consumidors adquireixen productes segurs per a la seua salut i sembla que enguany sí que serà així.

L’OCU ha comparat 35 productes i tots ells compleixen amb les normes de protecció necessàries. La principal conclusió d’enguany és que tots els productes analitzats protegeixen contra la radiació solar i tant els valors de SPF com els de protecció contra els UVA s’ajusten a l’indicat en l’etiquetatge.

A més, enguany els consumidors podran estar ben protegits al sol sense suposar un gran desemborsament ja que és possible adquirir un producte amb garanties per pocs diners. Segons l’OCU, per menys de sis euros ja pot adquirir una crema de bona qualitat en tots els segments analitzats.

I quin és el millor protector solar per a la pell? La Roche Posay Anthelios Spray Invisible és la més recomanable. Aquesta crema que s’embene en pots de 200 mil·lilitres per 25,90 euros ha obtingut un total de 68 punts sent la de major nota entre els 35 productes analitzats. Tanquen el rànquing del TOP 4 les cremes Nivea Sun Protege & Hidrata Spray Solar, Eau Thrermale Avène Spray I Eucerin Sensitivee Protect Sun Loction.

QUINS SÓN ELS MILLORS PRODUCTES?

LLETS DE PROTECCIÓ SOLAR SPF 30

leches 30
El millor de l’anàlisi és Eucerin Sensitive Protect Sun Lotion SPF 30. Per la seua bona relació qualitat/ preu el títol de Compra Mestra són Sun Med (Mercadona) Leche Solar SPF 30 i Cien Sun (Lidl) Leche solar Classic SPF 30.

SPRAYS SPF 30

spray 30

El millor de l’anàlisi és La Roche Posay Anthelios Spray Invisible 30. La Compra Mestra és Sun Med (Mercadona) Spray Solar SPF 30.

PROTECTORS INFANTILS SPF 50/50+

crema 50 El millor de l’anàlisi és  Garnier Delial Niños Spray Hidratante 50+ i la Compra Mestra és Cien Sun (Lidl) Spray Solar Infantil SPF 50+.

LA POLÈMICA DE 2019 VA ACABAR AMB LA RETIRADA DE CREMES 

Els resultats disten molt dels del passat any on es va revelar que algunes cremes solars no oferien el Factor de Protecció Solar (SPF o FPS) anunciat. Aquests es venien com a productes amb molt alta protecció, indicats per a la delicada pell dels xiquets, productes que no oferien les garanties necessàries.

OCU va posar aquest fet en coneixement tant de les autoritats sanitàries com dels consumidors. A més, va sol·licitar que els productes d’Isdin i Babaria que no complien les normes es retiraren del mercat i foren substituïts per uns altres amb garanties.

Una dura polèmica va seguir a l’estudi. OCU va ser acusada i es va posar en dubte la metodologia, els resultats i la intencionalitat de la comunicació. No obstant això, l’AEMPS va acabar donant la raó a l’OCU després de realitzar les seues pròpies anàlisis. Per això, els productes denunciats van ser finalment retirats i substituïts per uns altres que sí que compleixen amb el promès.