calor

ANDREA BOLÚMAR.- L’alerta sobre l’onada de calor a València ja està ací. Segons els experts hem de deixar els abrics a casa ja que està previst que es registren temperatures de fins a 31 graus a la ciutat. Però encara que la calor haja trucat a la porta abans d’hora no cal desesperar-se perquè ací deixem els cinc plans que es poden fer per a combatre les altes temperatures en la capital del Túria.

Marató gelada. Selecciona una xicoteta marató de pel·lícules o sèries hivernals i queda amb els teus amics per a veure les pel·lícules a casa. Nosaltres t’avancem quatre: ‘Frozen, el reino del hielo’, ‘Los pingüinos del Sr. Popper’, ‘Atrapado en el tiempo’ i ‘El Gran Hotel Budapest’.Però per a fer-ho més suportable, la nostra recomanació és un fantàstic sopar amb sushi. No hi ha res millor que combatre la calor amb menjar fresc i deliciós.

Refugiar-se en els museus sempre és un bon encert. Aquests llocs es troben ben condicionats per a fer més agradable l’estada dels visitants, així que aprofita el cap de setmana i acudeix a qualsevol de les exposicions que tenim actualment a València. La nostra recomanació? Harry Potter The Exhibition en el Museu Príncep Felip, Exposició de Pierre Verger en el MuVIM i Fragments que representen al món en el Centre del Carme.

Saca el teu vessant més culinària i prepara plats frescs. Un bon gaspatxo andalús és molt fàcil de fer i a més de ser refrescant, assacia. En Youtube pots cercar com preparar un bon gaspatxo amb passos molt senzills. A més, si vols conèixer més plats fresquitos et recomanem la crema de cogombre, la crema freda d’habites amb beicon, la vichyssoise, o atreveix-te i prepara una sopa de poma verda amb menta i alfàbega.

Un clàssic que no pot fallar és el GELAT! Així és i com no ens podem resistir a provar en el berenar d’estiu per excel·lència les nostres recomanacions són visitar les següents gelateries: Gelateria la Romana (carrer Sant Vicent) la Jijonenca (C/ Escultor José Capuz 11, C/ Guàrdia Civil, 20 o Passeig de Neptú, 26), Segreto Freddo (C/ mur de Santa Ana, 3, al costat de les Torres de Serrano), Hisse Wave (plaça Lope de Vega, 10), i Vèneta (C/ Brodadors, 8).

Visita llocs d’oci que estan de moda a la nostra ciutat. Nosaltres recomanem la Casa Corona (Av. Blasco Ibáñez Novelista, 8 (Alboraia, Platja de la Patacona), que ha tornat fins al 22 de juny per a oferir quantitat d’activitats gratuïtes, concerts acústics i tallers; tot arreplegat en una antiga nau industrial molt diàfana i ambientada a l’estil surfero. Una altra opció és la ja coneguda La Fábrica de Hielo (C/ Pavía, 37, el barri del Cabanyal) on també es realitzen activitats culturals com els concerts en directe, DJs que fan sessions de tardeo els dissabtes, o fins i tot, sessions diumengeres per a les famílies.