paella valenciana

Torna la Setmana de la paella fins al 17 de juny, la segona edició d’una iniciativa en la qual un total de 17 restaurants de la ciutat de València, Pinedo, El Saler i El Palmar, oferiran un menú especial el protagonista del qual és el plat valencià més reconegut internacionalment. Es tracta d’un certamen organitzat per l‘Associació Wikipaella i que està inclòs en l’Agenda Gastronòmica de la ciutat, coordinada per Turisme València a través del Programa VLC Gastronomia. Ja es poden realitzar les reserves a través de la web www.semanadelapaella.com.

Durant 12 dies, els comensals podran disfrutar d’un menú tancat que inclou amanida especial de la casa, paella valenciana o arròs a banda, una Amstel Oro i unes postres a un preu de 20 euros per comensal, amb un mínim de reserva per a dues persones. Alguns restaurants oferixen, a més, un entrant de la casa que completarà un menú de 30 euros.

Presentación de la segunda edición de la Semana de la Paella.

En esta edició participen els restaurants de València: El Famós, Casa Carmela, El Racó de la Paella, La Herradura, Casa Ripoll, Marina Restaurante del Marina Beach, La Marítima de Veles e Vents, Ca Duart, Goya Gallery, Palace Fesol, La Cigrona, Levante Valencia i Albufera SH Valencia Palace. Així mateix, participen: el restaurant Casa Borrás (Pinedo), Casa Carmina (El Saler), i els restaurants El Redolí i La Sequiota del Palmar. Dels 17 restaurants, tots distingits per Wikipaella, quatre (El Famós, Casa Carmela, El Racó de la Paella i El Redolí) han sigut reconeguts com a ‘Cullera de Fusta’, el màxim guardó de l’associació per cuinar a llenya.

Tots els restaurants compten amb el reconeixement de Wikipaella, a través d’un segell que garanteix l’autenticitat de la paella valenciana tradicional per la seua recepta, elaboració i servei. Aquest segell s’atorga gràcies a la participació dels usuaris, els qui aporten a través de les xarxes socials suggeriments i comentaris sobre locals, que des de l’Associació Wikipaella corroboren a través de ‘inspectors’.