Un grup d’investigadors de la Universitat Politècnica de València ha creat un sistema pioner que pronostica l’evolució de la pandèmia. Es tracta del millor projecte d’innovació contra el coronavirus a nivell mundial. L’objectiu és comparar diferents supòsits sobre la base de les diferents restriccions que es poden aplicar perquè les autoritats puguen prendre la millor decisió possible.

Un polític d’intel·ligència artificial és el model de la UPV que ha guanyat la competició internacional al millor projecte innovador contra la Covid. Aquest sistema ja està sent utilitzat pel Govern autonòmic.

Fent ús de la intel·ligència artificial, el software prediu l’evolució de la pandèmia en funció de diferents paràmetres tant a Espanya com en altres països. Analitza l’impacte de les restriccions en el nombre de contagis. Així, el Govern pot veure com evolucionaria la corba de contagis en diferents supòsits hipotètics.

En els pròxims mesos, i fins a final de l’any, el sistema augura diversos pics i onades de contagis. Podran ser més alts o baixos en funció de les restriccions que s’apliquen. No obstant això, prediu una cosa clara: les fluctuacions no cessaran fins que no es complete la vacunació.