VÍDEO | ¿Cuáles son los tratamientos estéticos más elegidos por los valencianos?

La medicina estètica avança a ritmes accelerats. Cada vegada són més les persones que recorren a aquesta pràctica per a millorar determinats defectes o corregir algunes imperfeccions.

El director de el Institut Valencià d’Antienvelliment i Benestar (IVAB), Juan Morales, assenyala que en aqueixos avanços destaca la utilització de tècniques que ja no impliquen passar pel quiròfan.

“Pel ritme de vida tan accelerat que portem la gent ja no està disposada a passar per un quiròfan. Això té un postoperatori i uns dies d’estar a casa. La medicina estètica aconsegueix fins a millors resultats que la cirurgia sense donar punts ni sutura, són només simples burxades”.

Respecte a quins són les zones corporals que més es tracten els valencians que acudeixen a l’IVAB, Morals té clara la resposta. “Abans s’anava més al que era el rostre però hi havia dues assignatures pendents: el coll i les mans“.

Segons explica, aquestes són les dos zones corporals on més pot intuir-se l’edat d’una persona. Per això, hui dia ja són molts els pacients que opten per estiraments del coll per a recuperar la fermesa de la joventut.

Una vegada més, el director de l’IVAB insisteix que no es requereix de quiròfan. “Posem dos tipus d’àcid hialurònic, un per a hidratar i un altre per a tibar. El coll queda com quan un era jove”.

BRAÇOS I ESCOT, DOS NOUS PUNTS DE LA MEDICINA ESTÈTICA

A més del coll, una altra de les noves tècniques se centra en revertir la flaccidesa als braços. “Amb el pas del temps desgraciadament els braços també van caent. Gràcies a les tecnologies que estan eixint, fem que la flaccidesa dels braços desapareguen; que aqueixes mans envellides amb el pas del temps tornen a rejovenir; i que l’escot, que tant preocupa les dones, ara millore amb tècniques no invasives i sense passar per quiròfan“.

Però a més de les dones, els homes també recorren a la medicina estètica. Morales reconeix que abans hi havia cert tabú a l’hora de dir que se sotmetien a un retoc però ara cada vegada són més els que cerquen el consell dels especialistes en aquesta matèria. Tant és així que el director de l’IVAB assegura que la meitat dels seus pacients són homes i l’altra meitat són dones.