El periodista Máximo Huerta en '

El periodista i escriptor valencià Máxim Huerta està d’inauguració. Aquest matí ha començat a escriure un nou capítol de la seua vida amb l’obertura de la seua primera llibreria.

L’establiment s’ha instal·lat en la localitat de Bunyol sota el rètol de ‘La libería de Doña Leo’. Amb el nom, Huerta ha convertit a la seua mascota en la protagonista del local servint d’inspiració per a la seua imatge.

‘La librería de Doña Leo’ se situa al carrer Cid 21 de Bunyol. Com a peculiaritat, cal esmentar que és el primer establiment literari del municipi.

“Ha arribat el moment. Des de xiquet em fascinava anar a la biblioteca del meu poble, vaig anar enamorant-me dels llibres a poc a poc, van ser refugi i regal. Sempre vaig voler que hi haguera una llibreria a Bunyol. I ha arribat el dia: 10 de gener de 2023. Des de hui us espere ací”, anunciava Máximo Huerta en les seues xarxes socials.

Máximo Huerta enfront de la seua llibreria a Bunyol.

Tal com ha explicat el mateix escriptor, antigament el local era la fleca d’un matrimoni de la localitat. Per a transformar-lo en la llibreria que és hui dia, l’establiment ha viscut una reforma integral. Reconèixer el nou racó de Huerta és senzill en comptar amb una façana blava que li dona un toc clàssic a l’estil ‘Notting Hill‘.

ELVIRA LINDO I DOLORES REDONDO, PRIMERES CONFIRMACIONS

Amb aquesta obertura, l’exministre de Cultura està fent realitat el seu somni de tenir el seu propi negoci literari. Segons ha comentat, la llibreria comptarà amb els títols més actuals de diferents gèneres.

A més, el periodista espera convertir el local en el nou punt cultural de Bunyol amb signatures de llibres i trobades amb autors. Segons avançava el diari Levante EMV, algunas de les cites que ja estan confirmades són la d’Elvira Lindo i Dolores Redondo. “Espere que siga un lloc de trobada per a tots”, reconeixia Máximo Huerta en un dels seus últims posts.