Valencia se plantea cambiar la normativa sobre el uso de mascarillas
Varias ciudadanas con mascarillas andando por una calle de Valencia. EFE

La Comunitat Valenciana ha registrat 114 nous positius situant el total de contagis per coronavirus en 13.009 persones. La xifra repeteix les dades del dimartsuna situació que la Conselleria de Sanitat va qualificar de “accelerada”.

El centenar de nous casos certifica la duplicació de contagis en tan sols dues setmanes. Actualment són 1.130 casos actius, la qual cosa suposa un 5,44% del total de positius. Si ens remuntem a fa una setmana, parlàvem de poc més de 500 casos, una mica menys de la meitat de la xifra actual.

Per províncies, el nombre de nous casos és 4 a Castelló, 54 a Alacant, 54 a València i 2 casos sense assignar. D’altra banda, s’han donat 75 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 18.179 persones.

UNA NOVA VÍCTIMA DEL CORONAVIRUS

Els hospitals valencians tenen actualment 86 persones ingressades, 8 d’elles en UCI. A més, s’ha registrat una defunció per coronavirus des de l’última actualització. Per tant, el total de defuncions s’eleva a 1.478 persones. Per províncies són 227 en la de Castelló, 513 en la d’Alacant i 738 a la província de València.

Per contra, les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny. Aquestes compleixen ja 34 dies sense defuncions per coronavirus. No obstant això, en aquests moments hi ha algun cas positiu en 11 centres: 1 a la província de Castelló, 3 en la d’Alacant i 7 a la província de València. De la mateixa manera, hi ha casos nous de coronavirus en un resident i en 3 treballadors.