El alcalde Valencia, Joan Ribó, junto a otros alcaldes de Valencia y su área metropolitana y representantes de la Generalitat participan en una marcha al Ministerio de Hacienda para reclamar una subvención al transporte metropolitano.

La gerent de l’Autoritat del Transport Metropolità de València, María Pérez (ATMV) i mig centenar d’alcaldes han exigit al ministre d’Hisenda Cristóbal Montoro que retifique i incorpore una dotació econòmica de 38 milions d’euros al transport metropolità de València en els Pressupostos Generals de 2018.

María Pérez apunta el “decebedor” que és el resultat per al transport de la tercera àrea metropolitana més important d’Espanya. Al seu torn, ha afegit: “és tremendament injust que el Govern Central excloga a quasi 2 milions d’habitants i se’ls niege el dret a tenir transport metropolità de qualitat com sí se’ls concedeix a altres ciutats».

Mentre Madrid i Barcelona han rebut 2.000 milions en els últims anys, la gerent de ATMV ha assenyalat que València ha de tenir els mateix drets que Madrid, Barcelona i Canàries. Doncs aquesta absència financera tindrà efectes nocius en la qualitat de vida dels ciutadans.

Segons càlculs del Consell, des de 2011 València ha deixat de rebre més de 300 milions d’euros en subvencions per al transport públic, una situació que Carlos Domingo, director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, ha assenyalat com **injustificable la subvenció ja que en aquesta tercera àrea metropolitana s’han dut a terme avanços i millores per al transport públic.

El alcalde de Valencia Joan Ribó, conversa con el portavoz del grupo parlamentario Compromís Joan Baldoví, en el Congreso de los Diputados.

A reunión con Cristóbal Montoro

El ministeri d’Hisenda ha accedit a una reunió divendres que ve 27 d’abril, últim dia que els grups parlamentaris tenen de termini per a presentar les esmenes als Pressupostos Generals del 2018. Per a María Pérez aquesta resposta arriba “malament i vesprada” i reflecteix la nul·la voluntat per part del Govern d’Espanya de col·laborar.

Tant l’alcalde de València, Joan Ribó, i l’alcalde Mislata, Carlos Fernández Bielsa, han reiterat la necessària rectificació immediata del Govern d’Espanya i que no se’ls convide solament quan el procés haja arribat a la seua fi i sense cap alternativa.