S.FerrisLa Superliga Europea es trontolla després de l’eixida de 9 de les seues 12 fundadors. Les últimes hores han sigut crucials per a definir el rumb del projecte, que finalment va en camí al fracàs.

Milà, Inter de Milà i Atlètic de Madrid han sigut els últims equips a baixar-se del carro. Els clubs anglesos ho van fer unes hores abans després de les pressions dels afeccionats i la resta de clubs de la Premier League. Ara mateix, Reial Madrid, FC Barcelona i Juventus són els últims supervivents d’una competició que només ha durat dos dies.

Atletico de Madrid Superliga Europea
9 de 12 equipos abandonan la Superliga Europea

PRIMER EQUIP ESPANYOL EN BAIXAR-SE DE LA ‘SUPERLIGA’

L’Atlètic de Madrid va confirmar aquest dimecres que eixida formal del projecte de la Superliga de futbol, seguint el camí dels sis clubs anglesos, i al·ludint al fet que «ja no es donen les circumstàncies» que el van posar en marxa amb el seu vistiplau, mentre que l’Inter de Milà i el Milà també es van eixir del projecte.

«El Consell d’Administració de l’Atlètic de Madrid, reunit aquest dimecres al matí, ha decidit comunicar formalment a la Superliga i a la resta de clubs fundadors la seua decisió de no formalitzar finalment la seua adhesió al projecte», va assenyalar el club blanc-i-vermell en un comunicat.

D’aquesta manera, el líder de LaLiga Santander s’uneix al Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal i Tottenham en la seua decisió d’eixir-se d’un projecte del qual era un dels seus fundadors i al qual va mostrar el seu suport dilluns passat.

La Superliga se queda en la estacada

ELS CLUBS ANGLESOS, ELS PRIMERS EN ABANDONAR LA COMPETICIÓ

Tots els clubs anglesos abandonen el projecte de la Superliga, seguint els passos del Manchester City. Els clubs que es van erigir entre els dotze membres fundadors de la nova competició han iniciat els procediments per a abandonar la Superliga.

En una sèrie de comunicats emesos en la nit del dimarts, els quatre clubs que encara no s’havien posicionat en contra de la competició, després que el City anunciara les seues intencions d’abandonar-la i el Chelsea filtrara el seu pla d’anar-se, van confirmar l’eixida del faraònic projecte.