Álex Márquez i Jorge Martín els millors en els tests

Álex Márquez (Kalex) i Jorge Martín (Profunda) han sigut els més ràpids de la primera de les dues jornades d'entrenaments que els equips de Moto2 i Moto3

jorge

Álex Márquez (Kalex) i Jorge Martín (Profunda) han sigut els més ràpids de la primera de les dues jornades d’entrenaments que els equips de Moto2 i Moto3 tenen programades en el Circuit Ricardo Tormo. En total 33 pilots, 19 de Moto2 i 14 de Moto3 han participat en les proves.

Álex Márquez ha completat un total de 33 voltes amb un millor registre de 135.088, quasi dues desenes millor que Franco Bagnaia i quasi sis per davant de Lucca Marini. Per darrere d’ells s’ha situat un sorprenent Iker Lecuona que continua en la seua adaptació a la KTM amb la qual competirà en el próimo mundial de Moto2. Entre les novetats de la graella ha destacat el britànic Sam Lowes, sisè a poc més de set desenes de Márquez, dues posicions per davant del campió del món de Moto3, el mallorquí Joan Mir que ha acabat vuitè: per la seua banda el valencià Héctor Barberá ha signat la novena posició dels 19 pilots que han participat en la jornada.

Entre els pilots de Moto3 Jorge Martín ha tornat a ser l’autor d’una volta estratosfèrica en 1.38.692 tal com va fer per a aconseguir a pole del passat Gran Premi de la Comunitat Valenciana i la seua primera victòria mundialista. L’únic pilot que ha aconseguit acostar-se al madrileny ha sigut el local Arón Canet, que malgrat haver patit una caiguda al migdia ha tornat a la pista per a provar solucions en la seua Fona de cara a la nova temporada. Canet s’ha quedat a tres desenes de Martín. Per darrere l’antic company de Cante, l’italià Enea Bastianini i el seu nou company de box Alonso López a quasi un segon de Martín

Fins a vuit pilots formen la llista de pilots que han patit una caiguda en aquesta primera jornada. Remy Gardner, Bo Bensneyder i Marcel Schotter en la categoria intermèdia i Lorenzo Dalla Porta en dues ocasions, Arón Canet, Fabio vaig donar Giannantonio, Ca Oncu i Enea Bastianini entre els pilots de Moto3.

Els entrenaments acabaran matí amb els mateixos protagonistes en la pista des de les 10 i fins a les 17 hores i amb entrada lliure per als afeccionats a la Tribuna de Boxes.