del Carmen

El bisbe auxiliar de València monsenyor Javier Salinas presidirà este diumenge amb la celebració d’una missa, la festivitat de la Verge del Carmen, patrona dels pescadors i mariners.

A les 10.30 hores en les atarazanas del Port de València, en la plaça Tribunal de les Aigües, se celebrarà l’eucaristia que està organitzada per la Comandància Naval de València en col·laboració amb la parròquia i la Confraria La nostra Senyora del Carmen.

Després de la missa, la imatge de la Verge del Carmen serà traslladada per mariners de l’Armada fins a una vaixell. Una vegada allí se celebrarà una processó marinera i després d’ella la imatge serà portada a la seua parròquia.

Per la seua banda, la Confraria La nostra Senyora del Carmen està celebrant enguany el desè aniversari de la seua refundació i per açò ha organitzat hui, a les 23 hores, una processó del silenci amb la imatge de la Verge.

A més, també han organitzat una exposició fotogràfica sobre la celebració de la Verge del Carmen en el Grau de València amb el títol “10 anys navegant amb tu” situada en la casa museu Salvador Caurin de València.

D’altra banda, els ports marítims i confraries de pescadors del litoral valencià celebraran demà també la festivitat de la seua patrona, la Verge del Carmen, amb misses, ofrenes florals i processons marineres en les quals traslladaran la seua imatge en embarcacions.