La imatge peregrina de la Mare de Déu dels Desemparats iniciarà hui, dijous, la seua visita a la localitat de Burjassot.

La visita es deu a la petició que han realitzat totes les parròquies de la localitat i l’ONG Càritas Interparroquial per a celebrar el desè aniversari de la Fundació Maides ya que Burjassot té una gran vinculació amb la labor que aquesta associació realitza en l’atenció a persones amb malaltia mental greu i en risc d’exclusió social.

La visita, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Burjassot, es prolongarà fins al diumenge, 10 de febrer, dia en el qual el bisbe auxiliar de València Monsenyor Arturo Ros oficiarà una missa de campanya concelebrada en la Plaça de l’Ajuntament.

Així, hui dijous a les 19 hores, donarà començament la visita amb l’arribada de la imatge processional de la Mare de Déu a la Plaça de l’Ajuntament de la localitat, des d’on, serà acompanyada per l’Agrupació Musical Les Sitges per a realitzar el trasllat a la parròquia Sant Joan de Ribera, que acollirà la vigília i l’oració.

Així mateix, abans d’arribar a Sant Joan de Ribera, la imatge processional de la Mare de Déu farà una parada en el casal de la Falla Maestro Lope-José Carsí, que celebra la seva 50 aniversari.

La parròquia Sant Joan de Ribera acollirà el divendres, 8 de febrer, l’oració del matí, l’eucaristia i el besamans a la medalla de la Verge, i a les 12 hores la imatge serà portada a la parròquia de San José Obrer, on restarà tota la vesprada. Posteriorment, serà traslladada a la parròquia del Sagrat Cor de Jesús, que acollirà la vigília i oració, i que estarà oberta tota la nit per a poder realitzar l’oració.

El dissabte al matí tindrà lloc la trobada de la imatge amb els fidels del Sagrat Cor seguit per la celebració d’una missa amb ofrena d’aliments no peribles per a Càritas i un besamans públic a la medalla de la Verge. A continuació, tindrà lloc la processó amb el rés del Sant Rosario cap al cementiri.

El dissabte a més està previst que la imatge visiti les tres residències de la tercera edat que es troben en el municipi. A la tarda, la imatge es traslladarà fins a la parròquia de la Nativitat de La nostra Senyora i, més tard, a la de San Miguel Arcàngel, on tindrà lloc la vigília i l’oració.

El diumenge, 10 de febrer, últim dia de la visita, després de l’oració del matí en la parròquia de San Miguel, la imatge serà traslladada a la Plaça de l’Ajuntament on tindrà lloc, a les 11.30 hores, la solemne eucaristía concelebrada per monsenyor Arturo Ros juntament amb el vicari episcopal, Jesús Corbí, i prop de 15 sacerdots, procedents de la parroquia  de “Sant Joan de Ribera” . En l’eucaristia participaran integrants de cinc cors de Burjassot, que formaran un gran cor amb més de 60 membres. La col·lecta de l’eucaristia anirà destinada a la fundació Maides.

Després de finalitzar la missa, la imatge de la Verge tornarà a la parròquia de San Miguel i a les a les 17 hores en processó partirà fins a la Plaça de l’Ajuntament, on serà acomiadada.

Els dies 22,23 i 24 de febrer la Verge dels Desemparats, visitarà la Ciutat de l’Artista Faller, per a celebrar els 50 anys de la parròquia de San José Artesà.

I el pròxim dia 28 de febrer en la Catedral de València tindrà lloc un concert Gospel, organitzat per les Dames d’Honor de la Confraria de la Verge dels Desemparats a benefici de la Fundació Maides, tal com va indicar el president de la Germanor de Seguidors de la Verge, José Luis Albiach en el programa Vive las Fiestas. 

Las Falleras Mayores hacen su primera Ofrenda a la Geperudeta

La ofrenda a la Virgen de los Desamparados tiene ya su canción gracias a dos hermanos falleros

El Valencia C.F desfilará en la ofrenda el día 18 de marzo.