Multitudinària manifestació del Dia de la Dona pels carrers de València

Joan Ribó assegura que la manifestació suposa "un important salt avance en les reivindicacions per l'equiparació salarial i la igualtat".

manifestación
Miles de personas participan en la manifestación que con el lema "si nosotras paramos, se para el mundo" ha recorrido el centro de Valencia.

El centre de València s’ha tenyit de morat per a reivindicar la igualtat de gènere en el Dia Internacional de les Dones. El president de la Generalitat, Ximo Puig, amb la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i altres membres del Consell, ha assistit a la manifestació sota el lema ‘Si els dons parem, s’atura el món‘. Tampoc ha faltat l’alcalde de València, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, i la major part de regidors del Govern de la Nau.

Joan Ribó ha assenyalat que ha sigut un 8 de març d’enguany ha suposat “un salt avance molt important respecte a anteriors convocatòries”. “Este no és un 8 de març qualsevol, és un 8 de març on jo crec que les reivindicacions per l’equiparació i per la igualtat entre homes i dones estan tenint una força inusitada, i és evident que suposa un salt avance molt important respecte a anys anteriors”, ha assegurat l’alcalde.

“Crec que ens hem de felicitar, i al mateix temps hem d’exigir que discriminacions com la bretxa salarial, la diferència en les formes de contractació entre homes i dones, les diferències en el tipus de treball que tots, homes i dones, sabem que existeixen, desapareguen. S’ha d’anar avançant, i jo crec que s’està avançant, però s’ha de continuar perquè siga un món igual i més just, perquè si més de la meitat de la societat són dones, postergar-les a treballs de segona classe i a sous més baixos, significa que la societat no avança tot el que podria avançar”.

Dos mujeres se pintan el símbolo femenino en la cara momentos antes de iniciarse la manifestación.

ESTAR EN EL DEBAT PÚBLIC

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha dit “estar emocionada” per l’èxit de la convocatòria. “És un dia veritablement històric, un 8 de març que recordarem sempre per ser aquell en el qual el moviment feminista ha aconseguit passar d’estar en els carrers, on sempre ha estat, a estar en la societat, en el debat públic. Ha aconseguit que totes les seues reivindicacions, que són absolutament òbvies en una democràcia, estiguen en els mitjans i en el debat públic”.

Així es va viure el Dia Internacional de la Dona

Durant la jornada d’ahir les dones van ser les protagonistes. La pirotècnica María José Lora va ser la responsable de disparar la mascletà, mentre que la majoria de les periodistes més mediàtiques com Julia Otero, Susanna Griso, Ana  Pastor o Ana Rosa Quintana es van sumar a la vaga. En moltes balconades es va poder apreciar davantals penjats com un senyal que no es treballava i tant els hospitals com Metrovalencia van funcionar com si fóra un diumenge.