8M | Las siete mujeres valencianas más influyentes

Sempre és curiós veure alguna llista de les persones valencianes més influents. No obstant això, quan entres per a veure qui són, la majoria són homes. Per això, pel Dia Internacional de la Dona, 7TeleValencia ofereix una llista de les set dones valencianes més influents hui dia.

Hortensia Herrero | Empresària

És una de les dones més riques de tota la Comunitat Valenciana i de tota Espanya. Tant és així que ocupa el dotzè lloc en la llista d’espanyols més rics segons la revista Forbes. És la segona accionista de Mercadona amb el 27,7%, a través d’Herrera Inversions. A més, presideix la seua pròpia fundació, la qual ha col·laborat en projectes de restauració artístics i històrics de la Comunitat. De fet, en 2013 va invertir entorn de 20 milions d’euros a aquestes iniciatives.

Anna Lluch | Oncòloga

És una de les grans doctores del país. Aquesta especialista en oncologia ha dedicat gran part de la seua trajectòria a la investigació del càncer de mama. Va començar a la Universitat de València i ara és catedràtica emèrita d’aquesta. La seua labor s’exerceix en el Servei d’Hematologia i Oncologia de l’Hospital Clínic de València, encara que ha treballat també a Milà o Houston. Entre els premis que ha rebut, destaca l’Alta Distinció de la Generalitat al Mèrit Científic o l’últim que li han donat a la millor trajectòria professional de la Fundació de l’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València.

Sole Giménez | Cantant i compositora

Encara que va nàixer a París, la cantant de Presumptes Implicats és una de les valencianes més destacades. És l’autora i compositora de més de cent temes i una de les veus més recognoscibles del país. Però no solament dedica la seua vida a la música, sinó que també dóna suport a algunes causes socials. En 2015 va presentar al costat d’Ana Belén un llibre disc per a Oxfam Intermón, i posseeix la Medalla d’Or de la Creu Roja per la seua lluita en els drets de les dones.

Pilar de la Oliva | Jutgessa

És la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). Està especialitzada en Dret Civil, i en 2015 era l’única dona que aspirava a la presidència d’un Tribunal Superior de Justícia de tot l’Estat, i la segona en tota la història de la judicatura. Així, en 2019 els principals càrrecs de la justícia valenciana van estar dirigits per quatre dones.

Hortensia Roig | Empresària

Igual que la seua mare, és una de les empresàries més riques del país. Actualment és la presidenta d’EDEM Escola d’Empresaris i Membre del Consell d’Administració de Mercadona. A més, part del seu treball se situa en l’àrea d’Executive Education d’EDEM.

Mónica Oltra | Política

És una de les polítiques espanyoles més influents en els últims anys. Des que en 2015 es convertira en el rostre més destacat de Compromís, la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana s’ha caracteritzat per la lluita feminista. De fet, és la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat. Encara que la seua trajectòria política va començar als 15 anys quan es va afiliar al Partit Comunista del País Valencià, també ha exercit l’advocacia.

Dolores Cortés | Dissenyadora

Aquesta dissenyadora és una de les més sonades en el món de la roba de bany. La passió per la moda li va venir per la seua mare, també dissenyadora de bany. Encara que va estudiar Medicina, en els vuitanta va començar en el món de les teles. La seua signatura porta més de 50 anys en el mercat, i la seua mare va ser de les primeres a transformar els vestits de bany en elàstics. Els seus dissenys s’han exposat en les passarel·les més prestigioses del món.