Aquest 8 de març el moviment feminista valencià no ha convocat una vaga laboral com en els dos últims anys. No obstant això, sí que hi ha una manifestació general hui a les 18.00 hores. Es tracta d’una convocatòria feminista a nivell mundial, on es reivindicaran els drets de les dones i la igualtat de gènere. Com tots els anys, també es preveu que es centre en la lluita contra la violència masclista, que porta ja 14 dones assassinades en el que va d’any.

Durant tot el cap de setmana han hagut activitats a València pel 8M. Però la manifestació multitudinària de hui és la més esperada. Sota el lema “Feminisme per a canviar el món”, el recorregut començarà a les 18.00 en l’Institut Lluís Vives. La manifestació recorrerà els carrers de Xàtiva, Guillem de Castro, la Petxina i Blanquerías. Com tots els anys, està previst que acabe a les Torres de Serrans.

No obstant això, hi ha quedades prèvies per a unir-se a la manifestació. De 16.30 a 18.00 les persones que vulguen assistir podran fer-ho des dels jardins del Parterre. Altres de les zones prèvies són el carrer General Tovar fins a l’encreuament amb Ximénez de Sandoval, General Palanca, Porta de la Mar, Palacio de Justícia, l’avinguda Navarro Reverter i Colón.

La Assemblea Feminista s’unirà al recorregut a les 17.00després d’haver acampat en la plaça de la Reina amb diverses activitats des de la nit del dissabte. També el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) s’unirà a la manifestació. Des del CIE de Sapadors han convocat una columna antiracista, que els servirà com a avantsala de la marxa feminista.

Diversitat en el recorregut

València és una de les ciutats que més persones ixen al carrer pel 8M. És més, cada Dia Internacional de la Dona està replet de batucades, pancartes i cartells que donen suport a el moviment feminista. Enguany es preveu que participen muixerangas i batucades. També s’ha reservat un espai accessible per a dones amb discapacitat darrere de la pancarta que iniciarà la manifestació.