Els rètols de la Casa dels Caramels de l’any 1953 tirats a les escombraries

L'emblemàtica Casa des Dolços que estaba junt a Les Corts Valencianes

Els rètols de la façana on estava la Casa dels Caramels han desaparegut, deixant en l’oblit l’establiment que estava aquí des de l’any 1953. L’emblemàtica Casa dels Dolços que trobem al costat de les Corts Valencianes, molt prop de les Torres de Serrans va desaparèixer fa poc més d’1 any, després de no renovar el seu lloguer amb l’edifici pertanyent al parlament autonòmic.

Moltes generacions que ara ja són adults recorden amb nostàlgia quan passaven de nens pel carrer conegut popularment dels Caramels, acostar-se a les cubetes de cristall més grans que ells on hi havia tota classe de caramels. Qui no s’ha acostat fins a allí per comprar a orri els caramels per tirar en els batejos o a fer paquetitos de dolços que després es repartien als nens de classe quan era el seu aniversari o tenien alguna celebració especial.

La Casa dels Dolços era una parada obligatòria per a qualsevol nen des d’1.953 per comprar garrots o piruletas gegants, els caramels de violetes o els famosos Pictolín per anar a veure els partits de l’Aixequi Un. Ara la façana començarà una altra història diferent, potser una franquícia estrangera de restauració i quan passem per aquesta zona no serà el mateix.

Una generació de majors que van créixer passant dia a dia per la seva façana es quedaran sense un dels pocs records de la seva infància quan anaven de camí al seu col·legi, casa o a la plaça de la Verge. Allí abans gaudíem com si fóssim nens de caramels de totes classes, sabors i sucres, també d’altres dolços com gominolas, torrons, xocolata, gelats de diferents marques, confits. Per a molts era el paradís de sucre, de dolç a tot color. Esborrats queden els records i l’alegria que donava veure un establiment que a tots ens treia un somriure.