La Fira de l’embotit de Requena mostra la millor gastronomia aquest cap de setmana en la seva tradicional Fira de l’Embotit. A part de degustar productes hi ha programades tastos Showcooking per a tots els públics i sobretot per als amants del bon menjar.

Al llarg del cap de setmana també se succeiran els tastos. La d’oli, que dirigirà Oli-*Oli, comptarà amb les copes blaves oficials i consistirà en una degustació i posterior anàlisi de diferents varietats d’oli d’oliva. El tast de formatges la farà Foia de l’Església i mostrarà el procés de l’elaboració de cadascun dels formatges i ensenyarà quins es poden cuinar. Cafes Reke farà una ‘masterclass’ sobre les diferents varietats de cafè i totes les aromes que es poden detectar en ell. Per la seva banda, la DOP Utiel-Requena farà un tast de diferents vins de la Denominació d’Origen.

Aquest dissabte a la tarda hi ha programada a partir de les 17 hores un tast comentat de cafè, una altra de formatge. El diumenge a les 12 del matí ensenyarà com fer un artifici, que semblarà un salsitxó, però serà de xocolata, un ingredient que treballa a la perfecció i que li ha valgut ser el guanyador de nombrosos certàmens nacionals i internacionals. Els showcooking es tancaran amb la participació del requenense Óscar Montés, molt arrelat a la tradició gastronòmica de la zona. La cuina en directe de Montés serà el diumenge a les 14 hores i en ell prepararà un assortiment de snacks de Requena. L’entrada als showcookingserà mitjançant invitacions que s’aconsegueixen presentant el tiquet de degustacions, es podran recollir-se a la zona d’accés de la Mostra.