lluvia
-FOTODELDIA- GRAFCVA265. VALENCIA, 02/12/2019.- Una persona pasea por la playa de la Malvarrosa bien protegida contra la lluvia cuando, según informa la Agencia Estatal de Meteorología (Aemet), hoy el cielo permanecerá nuboso o cubierto con precipitaciones persistentes en Valencia y Alicante, que además pueden ser localmente fuertes e ir acompañados de tormenta en la segunda mitad del día en los litorales norte de Alicante y sur de Valencia. EFE/Kai Försterling

La Comunitat Valenciana travessa aquest dimecres una jornada d’inestabilitat temporal. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat la arribada de pluges en gran part de l’autonomia. A més, s’esperen tempestes disperses i intenses en el litoral i la meitat sud de la província de València.

Segons Aemet, el dia també comptarà amb intervals nuvolosos i nuvolositat diürna en les hores centrals de la jornada. A més, a l’interior de Castelló existeix hi ha probabilitat de ruixats febles. Per contra, a Alacant s’esperen ruixats en tota la província encara que seran localment fortes en els municipis del nord.

Respecte a les temperatures no s’esperen canvis significatius. Les temperatures mínimes seguiran en lleuger ascens i les màximes es mantindran entre els 27 i 26 graus a la província de València i fins als 29° en el sud de la Comunitat.

COM EVOLUCIONARAN LES PLUGES I TEMPESTES?

La pluja d’aquest dimecres serà una cosa episòdica. El dijous es recuperarà l’estabilitat temporal amb un cel poc nuvolós o buidat i núvols d’evolució dispersa en les hores centrals del dia.

A més, les temperatures mínimes a penes variaran mentre que les màximes aniran en ascens. Aquesta situació es mantindrà cara a la fi de setmana. Aemet anuncia dies assolellats amb termòmetres de fins a 30 graus en alguns punts de la Comunitat Valenciana.

La situació de bon temps no s’allargarà en excés ja que cara a la setmana vinent s’anuncia inestabilitat temporal. Aemet ha avançat que existeix bastant incertesa però espera la presència d’un centre de baixes pressions en nivells alts a l’entorn de la Península. Això propiciarà un augment de la inestabilitat amb major probabilitat de precipitacions que podrien ser localment intenses.