Una lluvia torrencial descarga 180 litros de golpe en Sagunt y Canet
30-08-2021 Una urbanización de Canet d'En Berenguer, inundada este lunes tras las lluvias torrenciales COMUNIDAD VALENCIANA ESPAÑA EUROPA VALENCIA SOCIEDAD

Una gran aiguat ha inundat aquesta matinada els carrers de diverses localitats valencianes. El litoral del Camp de Morvedre ha sigut l’epicentre de la pluja torrencial amb Canet d’en Berenguer i Port de Sagunt entre els municipis més perjudicats.

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les pluges han superat els 100 litres per metre quadrat. La localitat de Sagunt ha viscut la pitjor part de la tempesta arribant a superar els 180 l/m2. L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha demanat als veïns “màxima precaució”. Entre les recomanacions donades ha destacat evitar “qualsevol desplaçament o risc que no siga imprescindible”.

Moreno ha assenyalat per mitjà de Twitter que durant la matinada s’ha posat en marxa un operatiu de Policia Local, Bombers i Emergències de la Generalitat Valenciana. Aquests han treballat tota la nit en una tempesta històrica per a la localitat. Aquesta ha arrancat sobre les 4.00 hores i s’ha prolongat fins a una mica més de les 8.00 hores.

Encara que la pluja torrencial ha parat amb l’arrencada la jornada, l’alcalde manté el nivell d’alerta. “Ha parat ja la pluja i segons els pronòstics tindrem unes hores de treva, encara que podria tornar a ploure aquesta vesprada. Continuem treballant per a recuperar la normalitat en tota la ciutat en el menor temps possible”, ha matisat.

RESCATS I INUNDACIONS PER LA PLUJA TORRENCIAL

Les fortes precipitacions d’aquesta nit no han tingut víctimes mortals. No obstant això, el Centre de Coordinació d’Emergències 112 de la Generalitat Valenciana ha informat que sí s’han produït diversos rescats a persones atrapades en vehicles.

Respecte a les vies tallades, la Policia Local de Canet ha confirmat que tant el passeig marítim com dos dels seus carrers es mantenen inundades. A Sagunt segueix tancada la via d’entrada i eixida des de la N-340. A més, la Policia Local de Puçol ha indicat que l’accés a Sagunt des d’aquesta població tampoc pot utilitzar-se.

Un altre dels grans afectats ha sigut la línia ferroviària. Els Rodalia entre Puçol i Sagunt s’han vist interromputs a les 08.00 hores. Renfe ha comunicat que les línies afectades han sigut la C5 i C6. Davant les condicions meteorològiques, s’ha activat un pla de transport alternatiu per carretera per als afectats.