Brusco giro de la DANA: reactivan la alerta amarilla por nevadas y tormentas intensas
Una mujer camina sobre a la lluvia en València, en una imagen de archivo. / MANUEL BRUQUE (EFE)

La província de València es prepara per a un gir del temps. A partir d’aquest dijous arriba la inestabilitat amb una probabilitat de pluja que anirà creixent cara al cap de setmana. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha anunciat l’arribada de precipitacions. No obstant això, de moment s’espera que siguen febles descartant-se l’activació d’alertes.

Per a aquest dijous la jornada serà nuvolosa o coberta amb probables precipitacions febles i disperses en el sud de València. A més, la inestabilitat ve acompanya d’un descens dels mercuris. Les màximes cauran hui a l’interior amb valors de 12 a 14 graus en punts d’Ontinyent i Requena. No obstant això, el litoral es mantindrà amb unes màximes estables que rondaran els 16º. Aquesta estabilitat també es trasllada a les temperatures mínimes, més baixes a l’interior nord (5°) i una mica més altes en el litoral (10°).

Cara al divendres creixerà la probabilitat de precipitacions. El cel estarà nuvolós o cobert amb probables pluges febles i disperses en la meitat sud. Conforme avanç el dia, augmentarà la possibilitat de ruixats amb un 20% en les primeres hores de la jornada; un 45% de 12 a 18 hores; i un 65% de 18 a 24 hores.

LA PLUJA NO DONARÀ TREVA EL DISSABTE 

Per al dissabte serà encara més probable que la jornada estiga passada per aigua. El dia arrancarà nuvolós o cobert amb boires matinals a l’interior. S’esperen precipitacions febles i disperses a València amb més d’un 90% de probabilitat, segons les prediccions actuals d’Aemet.

Serà el diumenge quan el temps comence una recuperació. Encara que el dia seguirà cobert amb pluges febles i disperses a València, s’espera que la probabilitat de precipitacions descendisca arribant a caure per davall del 15% al migdia.