Llíria ofrece su solidaridad al pueblo mallorquín de Sant Llorenç
Les I Jornades de Memòria Històrica de Llíria posaran en valor el patrimoni defensiu bèl·lic de la Guerra Civil, entre el 29 de novembre i l’1 de desembre. Serà en tres jornades en què es pretén donar a conéixer els treballs de catalogació i documentació del patrimoni bèl·lic edetà, que professionals i estudiosos han portat avant, tant a través de fons municipals propis, com de la Conselleria de Territori i Vivenda a través de la Càtedra Demetrio Ribes.

La capital del Camp de Túria compta amb un ampli patrimoni defensiu de la II República, inclús amb vestigis d’un antic aeròdrom de l’època, que se conserven en un estat òptim per a la seua recuperació i rehabilitación, ha explicat el regidor de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica, Paco Garcia.

Amb este fi, l’Ajuntament va contractar fa uns mesos, la redacció d’un projecte de catalogació i documentació de tots els enclavaments defensius del municipi que les forces republicanes van construir tant en el nucli urbà com en diverses partides del terme municipal.

Esta catalogació no és l’única iniciativa que s’està duent a terme en relació amb la memòria històrica. Segons l’edil, desde l’Ajuntament, gràcies a la coordinació amb el Comissionat d’Experts en Memòria Històrica de Llíria, s’està treballant en diversos àmbits per a tornar la dignitat i la memòria als familiars dels represaliats pel franquisme, així com a recuperar elements i patrimoni que havia estat oblidat durant els últims 80.

Per a conéixer l’estat d’estos treballs, s’han programat les I Jornades de Memòria Històrica de Llíria. L’inici es produirà el pròxim 29 de novembre, amb la presentació en Ca la Vila del Catàleg de béns defensius de la II República a Llíria. El dia 30, també en Ca la Vila, es presentarà el catàleg d’Aeròdroms Valencians republicans en la Comunitat. I el dia 1 de desembre, a les 09.30, des de la Plaça Major, es realitzarà una visita guiada a diversos enclavaments defensius existents en la localitat i acabe municipal de Llíria.