lluvia
-FOTODELDIA- GRAFCVA265. VALENCIA, 02/12/2019.- Una persona pasea por la playa de la Malvarrosa bien protegida contra la lluvia cuando, según informa la Agencia Estatal de Meteorología (Aemet), hoy el cielo permanecerá nuboso o cubierto con precipitaciones persistentes en Valencia y Alicante, que además pueden ser localmente fuertes e ir acompañados de tormenta en la segunda mitad del día en los litorales norte de Alicante y sur de Valencia. EFE/Kai Försterling

La Comunitat Valenciana es prepara per a viure una gota freda en ple estiu. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha alertat que hui arrancarà el front en gran part del país.

Segons Aemet, les tempestes podrien arribar a la Comunitat aquest dimecres a la vesprada encara que no afectaran a tota l’autonomia. La zona en la qual s’esperen ruixats dispersos o tempestes aïllades és el interior de la província de València. La resta de l’àrea mediterrània comptarà amb una nuvolositat que remetrà en la segona part de la jornada.

En declaracions arreplegades per l’Agència EFE, la portaveu d’Aemet, Beatriz Hervella, ha detallat que la “xicoteta DANA” se situarà sobre la península entre aquest dimarts i dimecres. No obstant això, afectarà més cara a les jornades de dijous i divendres.

Asseguren que aquesta DANA, popularment coneguda com a gota freda, refrescarà l’ambient de tota la península. No obstant això, el temps d’aquesta setmana “anirà pivotant” entre temperatures màximes i tempestes.

Al marge de la pluja, Aemet ha activat l’alerta groga per temperatures de fins a 36° en tot el litoral de València. Dita alerta s’activarà el dijous a les 12 hores i es mantindrà activa durant tota la jornada.

EL TEMPS DELS PRÒXIMS DIES

DIMECRES 22

Intervals nuvolosos durant la jornada, amb probabilitat de ruixats dispersos o tempestes aïllades a la vesprada a l’interior de la província de València. Temperatures mínimes sense canvis; màximes en descens a l’interior i en lleuger ascens en el litoral fins als 31° a València. Vent variable fluix.

DIJOUS 23

Predomini de cel poc nuvolós o buidat, amb nuvolositat d’evolució diürna a l’interior nord, sense descartar algun ruixat dispers o tempesta aïllada a l’interior de Castelló. Temperatures mínimes sense canvis; màximes en ascens, més pronunciat en en el nord d’Alacant i interior de València, on seran significativament altes i podran superar-se els 36 graus. A la ciutat de València s’arribarà als 33è. Vent variable fluix tendint a component aquest.