Uns 300 litres per metre quadrat a causa de les fortes pluges, són els que s’han registrat aquesta nit al sud de la província de València, concretament a la comarca de La Safor. Un fet que ha provocat la suspensió de les classes en localitats com Gandia.

El consistori presidit per Diana Morant ha anunciat que es paralitzen les classes en tots els centres educatius per l’alerta roja que s’ha decretat en la zona per la climatologia. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha alertat per a aquest dijous del nivell roig (risc extrem) per pluges en el litoral sud de la província de València i nivell taronja (risc important) a l’interior sud de València, litoral nord d’Alacant i litoral nord de Castelló, mentre que deixa en nivell groc la resta de la Comunitat Valenciana.

Segons les dades difoses pel 112 Comunitat Valenciana, amb registres recopilats per Aemet i l’Associació Valenciana de Meteorologia (Avamet), en les últimes 12 hores han caigut 309,4 litres per metre quadrat en la localitat valenciana de Ròtova, 300,6 a Ador, 228,2 a Barx, 157,6 a Vilallonga i 154,6 a Pinet.

A causa d’aquestes pluges torrencials, el telèfon d’Emergències 112 de la Generalitat ha rebut des d’aquesta nit 218 trucades que s’han traduït en 145 incidències, la majoria acovardisques d’aigua.

aviso

Se han registrado 300 l/m2 en La Safor.Per províncies, han sigut 143 trucades i 89 incidències ateses a València, 69 trucades i 50 incidències a Alacant i 6 trucades i 6 incidències a Castelló.

No obstant això, fins al moment no s’han registrat incidències greus a causa d’aquest episodi de pluges, si bé s’han anegat camps en la zona de la Marxuquera (entre Gandia i Palma de Gandia) i bombers del Consorci de València van evacuar anit a una dona que necessitava creuar un barranc ple d’aigua en La Drova-Barx.